Politikk

Flere hundre kommunale leiligheter i Oslo står tomme

Av Boligbyggs 11.000 leiligheter i Oslo står rundt 650 tomme, ifølge en oversikt fra Dagens Næringsliv. Blant annet venter en hel blokk på Tøyen på renovering.

 • NTB

Boligbygg hadde i 2019 en gjennomsnittlig ledighet på 5,9 prosent, skriver DN. Det er dobbelt så mye som den kommersielle utleieren Heimstaden.

Målet til Boligbygg er at andelen ikke skal overstige 4 prosent, men det har vist seg å ta tid å få inn nye leietagere. Det er også mange leiligheter som står ledige på grunn av planlagt renovering og endret behov, ifølge avisen.

En hel blokk i Hagegata på Tøyen har stått tom i seks år i påvente av renovering. Bygget er i dårlig forfatning. Planen var egentlig at Studentsamskipnaden i Oslo skulle kjøpe bygget, men partene kom ikke til enighet om en sum. Bygget forvaltes av Boligbygg, men er ifølge DN tatt ut av utleieporteføljen.

– Byrådet arbeider med å finne nye boligløsninger for Hagegata 30. Arbeidet er godt i gang, og jeg deler utålmodigheten, skriver Arild Hermstad (MDG), byråd for byutvikling, i en e-post.

Les mer om

 1. Byutvikling
 2. Oslo

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå skal biltrafikken reduseres på Grønland og Tøyen også

 2. POLITIKK

  Byrådet i Oslo vil ha forbud mot fossilbiler i deler av Oslo

 3. OSLOBY

  Slik vil byrådet løse husleie-konflikten. «Alvorlig løftebrudd», svarer Rødt.

 4. KULTUR

  NRK sier nei til Økern, vil heller til Tøyen

 5. POLITIKK

  Hareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken

 6. OSLOBY

  Oslo-ordføreren vil ikke ha NRK i Tøyenparken