Regjeringssonderingene fortsetter utover kvelden

Teamene fra Ap, Sp og SV har sittet hele mandagen i regjeringssonderinger på Hurdalsjøen Hotell.

Lang dags ferd mot eventuelle forhandlinger: Ap-leder Jonas Gahr Støre kveler en gjesp etter mange timer med forhandlinger på Hurdalsjøen Hotell.

Ingen fra delegasjonene har vist seg utendørs siden de tok fatt på sonderingene mandag morgen. Arbeidet fortsetter utover kvelden. Delegasjonene er beredt til å overnatte dersom det blir behov for det, får Aftenposten opplyst.

Det er ikke lagt opp til noen pressemøter mandag.

Sonderingene startet torsdag forrige uke. Målet er å få avklart om det er grunnlag for å gå videre til formelle regjeringsforhandlinger.

Ap-leder Jonas Gahr Støre under regjeringssonderingene på Hurdal.

Utvidet laget

Da sonderingene startet igjen etter en pause i helgen, hadde de tre partiene utvidet sine delegasjoner:

  • Fra Ap stilte nestleder Bjørnar Skjæran.
  • Fra Sp finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik.
  • Fra SV nestleder Torgeir Knag Fylkesnes.

Planen for mandagens samtaler er å fortsette der de slapp på fredag og «gå litt dypere». Det sa Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre på vei inn til møtene, ifølge NTB.

– Vi har jo jobbet litt i helgen også, det har vært litt kontakt, sa han.

I selve sonderingene har Lysbakken med seg nestleder Kirsti Bergstø. Støre har med seg nestleder Hadia Tajik, mens Vedum har med seg parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Om Senterpartiet er villig til å gå i regjering med SV, er fortsatt uavklart.

Mens Aps mål er en flertallsregjering med alle tre, ønsker Sp helst en ren Ap/Sp-regjering uten SV. SVs holdning har vært at de politiske sakene må avgjøre om det er aktuelt å gå i regjering.

Regjeringssonderinger med Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum og Audun Lysbakken. Sonderingene skjer på Hurdalsjøen Hotell.

Biljard med seg selv

Det var lite mat for pressekorpset som var til stede mandag. Delegasjonene stengte seg inne på hotellet og gjorde seg ikke tilgjengelig hverken for fotografer eller journalister.

Et nysgjerrig pressekorps kunne imidlertid dokumentere hvordan Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran spilte biljard med seg selv ved hotellets lobby mandag ettermiddag.

Skjæran opplyser til NTB at han bare lekte seg litt ved biljardbordet i en pause.

Aps nestleder Bjørnar Skjæran idet han oppdager at pressekorpset foreviger at han spiller biljard med seg selv under regjeringssonderingene på Hurdal.