Politikk

Solberg: 2020-tallet skal bli Høyres tiår

Til tross for tegn til regjeringsslitasje og svake målinger har statsminister Erna Solberg (H) et klart mål for 2020-tallet: Det skal bli Høyres tiår.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg innledet på Høyres felleskonferanse på Sundvolden Hotel søndag ettermiddag. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
  • Ingrid Åbergsjord

(NTB:) – Vi er regjeringsparti på sjuende året. Da er det bare en ting å gjøre. Høyre skal se fremover, sa Solberg da hun søndag ettermiddag innledet på Høyres felleskonferanse på Sundvolden Hotel i Hole utenfor Oslo.

På starten av det nye tiåret, og ett og et halvt år før neste stortingsvalg, viser meningsmålingene flertall til opposisjonen. Statsministeren og Høyre-lederen var imidlertid klar i sin tale om hva hun ønsker seg, skriver NTB.

– Høyres svar og løsninger må tåle virkeligheten som nasjonen møter de neste ti årene frem mot 2030. Og jeg synes faktisk vi skal sette oss et mål, og det er at 20-tallet skal være preget av Høyres løsninger for samfunnet. At 20-tallet skal bli Høyres tiår i Norge, sa Solberg.

Der opplyste hun også at digitaliseringsminister Nikolai Astrup fra og med i dag også er Norges «bærekraftsminster».

Fra og med i dag er Nikolai Astrup Norges «bærekraftsminster», sa Erna Solberg søndag. Foto: HEIKO JUNGE / NTB scanpix

Høyres sentralstyre, stortingsgruppe og regjeringsapparatet deltar på felleskonferansen.


Les mer om

  1. Erna Solberg
  2. Høyre (H)
  3. Nikolai Astrup