Politikk

Ropstad reagerer på barn under 13 år på sosiale medier

Barne- og familie­ministeren er overrasket over undersøkelsen Barn og Medier 2020 som viser at over 50 prosent av norske niåringer bruker sosiale medier.

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosialemedier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense.
  • NTB

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosiale medier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense.

– Barn under 13 år har ingenting på sosiale medier å gjøre. Åtte-niåringer er ikke utviklet til å takle problemstillingene som kan oppstå, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (FrF) til Bergens Tidende.

Tirsdag er han i Bergen for å arrangere åpent møte om barns digitale trygghet, med sosiale medier som et av temaene som opptar Ropstad.

– Vi som er foreldre i dag første generasjon ut når det gjelder smarttelefoner. Det kan være krevende å stå alene om å si nei. Derfor vil jeg oppfordre foreldre til å snakke sammen og prøve å bli enige om felles grenser, sier Ropstad.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Barn
  2. Sosiale medier
  3. TikTok
  4. Generasjon
  5. Kjell Ingolf Ropstad