Politikk

Frps stortingsgruppe brukte 23 ganger mer på fest og moro enn det statsansatte får lov til. Det er likevel mindre enn før.

Stortingspartiet som er mest kritisk til offentlig pengesløsing, er fremdeles ivrigst på å ha det hyggelig på skattebetalernes regning. Det viser ferske tall fra nasjonalforsamlingen.

I fjor sommer var Erlend Wiborg (f.v.), Ulf Leirstein og Per-Willy Amundsen fra Frps stortingsgruppe blant deltagerne på regjeringspartienes sommerfest. Ingen ville den gang svare på hva festen kostet eller hvem som betalte. Frp var i 2018 stortingspartiet som bruker mest offentlige penger på fest og moro per person.
  • Henning Carr Ekroll
    Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef

Aftenposten omtalte i fjor høst hvordan flere partier på Stortinget bruker enormt mye mer offentlige penger på fest og moro enn det andre offentlige virksomheter får lov til.

Regnskapstall fra 2017 viste at Frp brukte 57 ganger mer pr. person i stortingsgruppen enn det statlige virksomheter får bruke på egne ansatte, til tross for at partiets politikere tidligere hadde rast mot offentlig pengebruk av langt mer nøysom karakter.

Les hele saken med abonnement

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.