Wara klaget over mangelfull sikring av huset i notat til politiet og PST

Åtte dager etter at Tor Mikkel Waras samboer ble pågrepet og siktet av PST, klaget han over mangelfull sikring av huset og lekkasjer til mediene, skriver VG.

28. mars gikk Tor Mikkel Wara (Frp) av som justisminister. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB

I et notat til Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som avisen har fått innsyn i, forklarer den daværende justisministeren hvordan hærverk og brannstiftelser førte til flere tiltak på eiendommen for å sikre familien fra nye angrep.

I notatet med tittelen «Trygghetstiltak Wara med familie» redegjør Wara for teknisk svikt fra PC-er fra sikkerhetsselskapet og manglende kameraovervåking i flere dager, bekymringer for lekkasjer til mediene om operasjonen og privatlivet og uenigheter med sikkerhetsselskapet om hva som skjedde inne i huset.

Tor Mikkel Wara har opplyst til VG at han ikke ønsker å kommentere saken.

Kommunikasjonsansvarlig Øyvind Halnes i sikkerhetsselskapet Stanley Security, som Wara er kritisk til i notatet, bekrefter overfor avisen at de har avtale med politiet om leveranser på mange plan, og at de kjenner adressen, men at alt relatert til denne saken må Oslo-politiet svare på.

– Vi kan ikke kommentere kritikken og generelt kommenterer vi ikke sikkerhetstiltak overfor myndighetspersoner. Vi vil være i dialog med den det gjelder om tiltakene som iverksettes, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Snijder Gjøsund i Oslo-politidistrikt til VG.

Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble 14. mars pågrepet og siktet av PST for å ha tent på familiens bil fire dager tidligere. Den daværende justisministeren gikk ut i permisjon samme dag. Den 28. mars trakk Wara seg som justisminister.

Bertheussen har også fått status som mistenkt i saker knyttet til flere hendelser ved parets bolig. Hun erkjenner ikke straffskyld.