Politikk

Enighet om rødgrønt styre i Trondheim

Arbeiderpartiet har nå kommet til enighet med SV, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet om hvordan Trondheim skal styres de neste fire årene.

Arbeiderpartiets Rita Ottervik har vært ordfører i Trondheim helt siden 2003 og går nå løs på fire nye år i rollen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
  • NTB

– Vi var ferdigforhandlet ved midnatt fredag kveld. Så har vi brukt helga til å finpusse på formuleringer, sier Aps Jørn Arve Flått til Adresseavisen.

Enigheten innebærer ifølge avisen at det ikke blir noen byregjering i Trondheim. Verken Sp, MDG eller SV ønsker en slik byparlamentarisme, mens Ap har ønsket en ny styringsmodell. Både Oslo og Bergen har i lang tid hatt et slikt styre.

Til tross for en tilbakegang fra 41,5 prosents oppslutning i 2015 til 25 prosent i år, ble Ap største parti i Trondheim. Dermed fortsetter Rita Ottervik som ordfører i trønderhovedstaden, et verv hun nå har hatt helt siden 2003.

Samtidig med Aps tilbakegang gikk både MDG, SV og Sp fram i høstens lokalvalg, noe som sikret et klart rødgrønt flertall.

De fire partiene holder pressekonferanse om plattformen senere mandag.

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Rita Ottervik