Ankesak mot tidligere stortingsrepresentant avlyst

Tidligere Frp-politiker og stortingsrepresentant Mazyar Keshvari må vente på en ny runde i retten om sine falske reiseregninger.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari fotografert i 2015.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ble i oktober dømt til syv måneders ubetinget fengsel for bedrageri etter at Aftenposten avslørte hvordan han hadde levert falske reiseregninger til Stortinget gjennom flere år.

Statsadvokaten mente midlertidig at dette var en for mild straff. Påstanden fra påtalemyndigheten var at Keshvari skulle dømmes til halvannet års ubetinget fengsel for å ha levert 73 fiktive reiseregninger for totalt 450.000 kroner.

Utsetter rettssaker på grunn av koronaepidemien

Ankesaken skulle gjennomføres i Eidsivating lagmannsrett 30. mars, men den er nå avlyst, opplyser administrasjonen ved domstolen.

Les også

For ni måneder siden anmeldte Stortinget en Ap-politiker for fiktive reiseregninger. Hun er blitt avhørt én gang.

På grunn av koronaepidemien er domstolene anbefalt å redusere sin virksomhet til «kun de mest nødvendig oppgavene», ifølge Domstoladministrasjonen. Dette betyr at «planlagte, uprioriterte rettsmøter avlyses/utsettes i stor grad».

Hverken domstolen eller Keshvaris forsvarer kan svare på når saken vil bli gjennomført.

«Vi vet bare at den er avlyst, og at dette medfører ytterligere belastninger for Keshvari som ikke får lov til å sone og bli ferdig med denne saken», skriver advokat Jon Christian Elden i en tekstmelding.

Les også

Mazyar Keshvari er dømt til syv måneders fengsel. Stortinget vil ikke gi ham godtgjørelse mens han soner.

Politietterforskning av Ap-politiker trekker ut

Keshvari var vararepresentant for Frp-leder og tidligere finansminister Siv Jensen på Stortinget. Han røk derfor ut av Stortinget da Frp gikk ut av regjering og Jensen kom tilbake til nasjonalforsamlingen.

Den avtroppende stortingsrepresentanten ba da om å få etterlønn, men Stortingets presidentskap sa nei til dette.

Aftenposten har også avslørt at Ap-politiker Hege Haukeland Liadal har levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

Hun ble politianmeldt og er nå under politietterforskning, men politiet har ikke vært i stand til å svare på når denne vil være fullført. I mellomtiden møter Liadal som normalt på Stortinget.