Aftenpodden: «Trine-vaksine», «metoo-eliten» og milliardregninger

NRK snakket denne uken om «den urbane metoo-eliten». Det får Aftenposten-redaktører til å se rødt.

Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Lars Glomnes i podkasten Aftenpodden.

Podkasten Aftenpodden (lenker til sendingen nederst i saken) kommer hver uke, og snakker denne uken om blant annet:

Rikskringkasteren beskriver hvordan Ap-nestlederen som gikk av etter å ha erkjent dårlig oppførsel kom «inn i varmen, milevis unna den urbane metoo-eliten» da han besøkte Surnadal Ap, og fikk stående applaus.

Eilertsen mener inngangen bygger opp under en forståelse av at Giske-saken handler om by mot bygd - Oslo mot resten av landet - og er en politisk maktkamp.

–- Dette handler ikke om Oslo mot resten av landet, det handler om noe annet. Når NRKs reporter legger det som premiss i introen til en sak, det er det største vrøvl. At de har sluppet det gjennom, det må sitte en vaktsjef og se lenge i veggen, og tenke at «jeg må skjerpe meg noe helt kapitalt», sier politisk redaktør Trine Eilertsen.

Kulturredaktør Sarah Sørheim er ikke mindre tydelig:

– Premisset er at det er en liten elite i Oslo som har brukt dette i en maktkamp, noe som er helt falskt. Hvis det blir stående som en sannhet, blir hele denne saken feil fra nå av.

NRKs fagdirektør Marius Tetlie sier følgende til Aftenposten om saken:

– Dette er en uheldig formulering som vi ikke burde ha brukt. Formuleringen beskriver ikke alvoret i det #metoo handler om. Vi har kontrollfunksjoner, men i dette tilfellet så ble ikke formuleringen luket vekk.

Hør hele diskusjonen i ukens podkast. De to redaktørene har også noen klare meldinger til vaksineskeptikere og Olemic Thommessen.

Har du Spotify? Følg denne lenken. Ellers kan du gå inn i podkast-appen på telefonen din, søk på Aftenpodden, lytt og abonner. Bruker du Iphone? Følg denne lenken.

Her kan du høre i Acast: