Selvironisk Warloe spøkte om narkodom

Stortingsrepresentanten Henning Warloe (H) takket for seg med lattervekkende tale.

I fjor vår ble Henning Warloe pågrepet av politiet etter en narkorazzia.

Ta vår uhøytidelige test:

Les også

Er du en ekte Høyre-velger?

Stortingsrepresentant Henning Warloe fikk kveldens største applaus på Høyres landsmøte da han holdt sin innledning om forskning fredag kveld.

Hordaland-representanten som ikke tar gjenvalg til høsten etter å ha blitt dømt til betinget fengsel i en narkotikasak, fikk landsmøtesalen til å le høyt av flere selvironiske kommentarer.

— Jeg har en skummel fortid, innledet han.

— Jeg er nok den eneste skolepolitikeren i Høyre som har blitt utvist fra skolen. Jeg begynte tidlig, sa han til latter og fortsatte:

— Jeg kom inn på St. Pauls på prøve, og det ble folk av meg også, sa Warloe til landsmøtet og fortalte at dette ville være hans siste landsmøte.

Så gikk han over til forskning, mer eller mindre:

— Det har til tider vært mer etterforskning enn forskning på meg det siste året. Til de som måtte lure: Det er forskning som er best, sa Warloe til stor humring fra salen.

Brukte narkotika

I fjor vår ble Warloe, som før sin politiske karriere blant annet var norgesmester i trylling, pågrepet av politiet etter en narkorazzia.

Les også

Warloe anker ikke narkodom

I et intervju med VG i fjor vår fortalte Hordaland-representanten at det som startet med en ferietur på den spanske turistøya for tre eller fire år siden, utviklet seg til utprøving av også amfetamin, GHB og ecstasy.

Politikeren sa han for første gang prøvde narkotika da han var 46 år gammel. I intervjuet med VG sa han at misbruket var svakt tiltakende, og han innrømmet at han ruset seg omtrent annenhver helg.

Høyre-leder Erna Solberg var tydelig i etterkant av saken, på at Warloe ikke burde fortsette som stortingsrepresentant etter høstens valg.

I vår ble Warloe dømt til betinget fengsel.

SV-angrep

Etter den lattervekkende introduksjonen, gikk Warloe til et hardt angrep på de rødgrønnes forskningssatsing.

— Sammen med kulturpolitikk handler forskningspolitikk om å legge til rette for talenter og stimulere kreative mennesker til å utvikle nye ideer. Det er i bunn og grunn en reise inn i det ukjente. En politikk for dette må være langsikti, og legge mer vekt på stimulans enn styring. Derfor kommer venstresidens instrumentelle politikk og trang til styring til kort. For Høyre har det alltid vært viktig å skjerme om såvel forskeren som kunstnerens frihet, sa Warloe.

Han fortsatte med et direkte angrep på SVs forskningspolitikk:

— Vi må øke tempoet, heve ambisjonene og gjøre mer. Og aldri mer SV sitt hvileskjær. Høyres program inneholder høye ambisjoner, men også tydeluge mål og konkrete tiltak. Superenkel forskning viser at det er det motsatte av hva regjeringen har holdt på med i åtte år, avsluttet Warloe.