«Var det noen i politisk ledelse eller en byråkrat som hadde ansvaret?»

Hijab-saken ikke over for Knut Storberget.


Les også

Tidslinje: Hijab-saken

  • Opposisjonen:

Stortingets Kontroll— og konstitusjonskomité besluttet i et møte tirsdag å

Les også

Gransker Storberget og Stoltenberg

I et brev sendt til Knut Storberget kort etter møtet, ber komiteen justisministeren svare på fem spørsmål. Bakgrunnen er at justisministeren under pressekonferansen fredag innrømmet at han ikke hadde konkludert da det ble opplyst på departementets hjemmesider at politiets uniformsreglement skulle endres. «Hvorfor beordret ikke statsråden øyeblikkelig tilbaketrekking av pressemeldingen?» er blant spørsmålene Storberget må svare på.

Her kan du lese brevet til Storberget Her kan du lese brevet til Stoltenberg.

Også statsminister Jens Stoltenberg må besvare spørsmål fra komiteen. Hvilken «grundig og ordentlig saksbehandling» er det Regjeringen har gjennomført i løpet av de 50 timene som gikk mellom statsministerens opplysning i Stortinget 18. februar og statsråd Knut Storberget og statsministerens opplysning i media 20. februar om at konklusjonen nå var trukket? Stoltenberg sa i Stortingets spørretime forrige onsdag at det var lagt opp til en bred diskusjon i saken før det skulle konkluderes. Artikkelen fortsetter under bildet.

Det er Carl I. Hagen som har tatt initiativ til brevene, og sammen med Høyres Per-Kristian Foss og komitéleder Lodve Solholm sørget han for at de tre stemmene som var nødvendige for å få saken behandlet, ble avlagt. Saken har splittet komiteen. — Jeg synes ikke brevene er en sak for kontrollkomiteen. Saken ligger ikke i Stortinget, og det vedkommer ikke oss. Jeg synes ikke vi skal bruke tid og krefter på det. Dette er ikke et konstitusjonelt spørsmål, og det vil trekke komiteens arbeid ned hvis vi jobber videre med dette her, sier Ola T. Lånke (KrF) til Aftenposten.no.