Politikk

Her er Siv Jensens tre krav til nye, grønne avgifter

Når de fire partilederne på borgerlig side setter seg ned for å diskutere grønne avgifter senere i dag, vil Frp-leder Siv Jensen legge konkrete krav på bordet.

Frp-leder Siv Jensen.
  • NTB

Overfor Dagbladet slår Jensen fast at forhandlingene må ende i netto skatte- og avgiftslettelser samt at næringslivets og bilistenes interesser må ivaretas.

– Norge er et langstrakt land, og det er mange steder det ikke finnes alternative framkomstmidler, sier Jensen til avisen.

De Grønne la torsdag frem utkast til partiprogram:

Valgforsker: - MDG er reelt blokkuavhengigMDGs programforslag: – Norge skal bli verdens første fossilfrie land

Stridens kjerne i de borgerlige forhandlingene er og blir miljøavgiften på diesel og bensin. Venstre og KrF mener avgiften må økes i tråd med prinsippet om at det skal bli dyrere å forurense, men Fremskrittspartiet har gjentatte ganger avvist kravet.

Senere torsdag møtes de fire partilederne til samtaler om et grønt skatte- og avgiftsskifte, som budsjettavtalen fra i fjor la opp til. Til nå har forhandlingene stått i stampe, men Jensen foregir å ha en plan.

– Jeg jobber nå med flere konkrete tiltak for det varslede skiftet i statsbudsjettet, og så skal vi fire partier sette oss sammen for å se hva vi kan bli enige om, sier hun til Dagbladet. (©NTB).

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Statsbudsjettet
  2. Siv Jensen
  3. Fremskrittspartiet (Frp)
  4. Politikk
  5. Skatter og avgifter