Politikk

Fylkestopper ber Stortinget stoppe ny inntaksordning for videregående

Fylkestopper fra ti fylker har skrevet brev til Stortinget og regjeringen med krav om at den nye inntaksordningen for videregående stoppes.

Statsminister Erna Solberg (H) og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) mener elever må få større mulighet til å velge hvilken videregående skole de skal gå på og vil nekte fylker å bruke nærskoleprinsippet. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  • NTB

– Regjeringens forslag om å innføre karakterbasert inntak for videregående skole i hele landet undergraver elevenes rett til å gå på nærskolen, så vel som fylkenes mulighet til selv å velge den løsningen som passer best lokalt, skriver fylkesrådsledere, fylkesordførere og byrådsledere fra de ti fylkene i brevet.

Det er sendt både til kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og Stortinget. De ber Stortinget sikre at fylkene fortsatt får bestemme hva slags inntaksmodell de skal ha.

Regjeringen vil at fylkene ikke lenger skal kunne bruke nærskoleprinsippet som en del av inntaksmodellen. De mener elevene må få rett til å velge skolen de vil gå på selv, men brevskriverne mener det kun er de med best karakterer som får mulighet til å velge.

Les også

  1. Fritt skolevalg er dårlig gjennomtenkt

  2. Et villet resultat av Ap og SVs skolepolitikk

Les mer om

  1. Utdanning
  2. Skole