Oslo Frp settes under administrasjon

– Fylkeslederen i Oslo har hatt en rekke overtramp, sier nestleder Sylvi Listhaug.

Partileder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug i Frp etter dagens sentralstyremøte, hvor fylkesleder Geir Ugland Jacobsen i Oslo Frp ble ekskludert fra partiet.

– Oslo Frp er blitt et problem for mange i partiet. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra tillitsvalgte og folkevalgte over hele landet og reaksjoner fra velgere som er bekymret for utviklingen i Oslo. Derfor tar vi nå tak i dette, sier partileder Siv Jensen (Frp).

Hun og nestleder Sylvi Listhaug møtte pressen etter sentralstyrets avgjørelse tirsdag kveld.

De avgjorde tirsdag at fylkesleder Geir Ugland Jacobsen er ekskludert fra partiet. Sentralstyret mener han står for flere overtramp. Han kan anke eksklusjonen inn for Frps landsstyre. Ankefristen er to uker. Det gjør han neppe, sier Ugland Jacobsen til Aftenposten.

Fylkeslaget får nå et såkalt interimsstyre. Dette består av Ketil Solvik-Olsen, Per-Willy Amundsen, Peter N. Myhre, Jon Georg Dale og Kari Kjønaas Kjos. Av disse er kun Peter Myhre fra Oslo.

Les også

Oslo Frps leder ekskludert fra partiet – Oslo Frp satt under administrasjon

Hagen: – Jeg er sjokkert

En av hans sterkeste støttespillerne har vært partiveteran Carl I. Hagen. Han stilte seg uforstående til sentralstyrets vedtak tirsdag kveld.

– Jeg er sjokkert og skjønner ingenting. Jeg ser frem til å få litt forklaringer. Det får jeg ikke i kveld, sier Hagen i en kort kommentar til NRK.

Carl I. Hagen er en støttespiller til tidligere fylkesleder Geir Ugland Jacobsen.

Også stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde reagerer med vantro på avgjørelsen.

– Jeg er sjokkert, målløs og lei meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Kent Andersen som sitter i fylkesstyret i Oslo Frp, sier han vil avvente informasjon fra partiet. Andersen anses som en del av fløyen som ble utsatt for skarp kritikk av partiledelsen tirsdag. Til Dagbladet sier Andersen at han kun kjenner saken gjennom pressen. Han har foreløpig ikke har fått noe informasjon fra partiet.

– Hvis dette er sant, er det en ytterst merkverdig måte å opptre på, sier han om sentralstyrets avgjørelse.

Listhaug: – Måtte ryddes opp

Bakgrunnen for konflikten er flere uttalelser fra fylkeslederen, som er blitt tolket som mistillit mot partileder Siv Jensen. Jacobsen har også sagt han ønsker en endring av politisk retning.

Partiets nestleder Sylvi Listhaug, mener avgjørelsen var nødvendig.

– Fylkeslederen i Oslo har hatt en rekke overtramp. Partiet har fått mange negative tilbakemeldinger fra hele landet både fra medlemmer i partiet og velgere på måten han fronter partiet på. Ledelsen har fått tydelig tilbakemelding om at nå må det ryddes opp, sa Listhaug på pressekonferansen tirsdag.

– Slik opptreden som vi har sett fra lederen i Oslo Frp, kan ikke tolereres, understreket nestlederen.

Frps nestleder Sylvi Listhaug, mener sentralstyrets avgjørelse var nødvendig.

Har tidligere lagt ned Bergen Frp

Til Aftenposten sier Ugland Jacobsen at han reagerer mest på at fylkeslaget legges ned, ikke på at han selv ekskluderes. Les hele intervjuet med han her.

Tidligere har Frp også lagt ned lokallaget i Bergen, samtidig som flere av styremedlemmene ble ekskludert.