VG: Sanner aktuell som ny finansminister

Nåværende kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) seiler opp som en kandidat til å overta finansministerposten etter Siv Jensen (Frp), ifølge VG.

Statsminister Erna Solberg (H) på Høyres årlige felleskonferanse på Sundvolden Hotel, her med kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (t.h.). Ifølge VG er Sanner aktuell som finansminister.

Avisen skriver at sentrale kilder i Høyre sier at partiet, i kraft av å være det desidert største partiet i regjeringen, bør være i posisjon til å inneha både statsministeren, utenriksministeren og finansministeren.

Erna Solberg (H) fortsetter som statsminister, trolig gjør utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) det samme, skriver VG.

En kilde som omtales som sentral i Høyre, sier til avisen at Sanner er et trygt valg som finansminister. En kilde som omtales som en regjeringskilde sier Sanner er en naturlig kandidat.

Les også

Mangler du oversikt? Slik var den historiske dagen Frp varslet regjeringsexit

Sprikende signaler

Ifølge signalene som VG har fått fra KrF, er det helheten i posisjonene partiet får i den Frp-frie regjeringen som er avgjørende, ikke hvem som bekler de tre fremste posisjonene. I Venstre er signalene litt sprikende.

Frp har i dag sju statsråder. Det er ikke avklart når de går ut av regjeringen, og når de nye overtar.

Hvor mange av postene som Frp har i dag, skal videreføres, og styrkeforholdet internt mellom de tre gjenværende partiene, er blant spørsmålene som må løses fremover.

Ifølge VG er man i både Høyre og KrF positive til å redusere antallet statsråder.