Det blir åpen høring om Nav-skandalen i Stortinget i januar

Stortinget innkaller til åpen høring om Nav-skandalen torsdag 9. januar. Det har Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité bestemt.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie må svare om trygdeskandalen i en åpen høring.

Muligens må også dagen etter benyttes for å få gjennomført høringen.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) har siden saken sprakk 28. oktober måttet svare på en rekke spørsmål fra komiteen. Nå må hun også forklare seg i en åpen høring i Stortinget. Det samme må ledelsen i Nav og trolig flere tidligere arbeids- og sosialministre.

Blant de mest sentrale spørsmålene i høringen blir hvorfor ikke alarmen gikk tidligere.

Vanskelig å få det til før jul

Sentrale medlemmer av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har de siste dagene jobbet hektisk med å få til en høring om trygdeskandalen før jul. De mest aktuelle dagene var den aller siste uken før juleferien, men av praktiske årsaker var ikke dette mulig, få Aftenposten opplyst.

Det skyldes bl.a. et hektisk program på Stortinget den siste uken før jul. Den tradisjonelle julelunsjen arrangeres mandag 16. desember og varer et par timer midt på dagen, tirsdagen skal det voteres over en rekke grunnlovsforslag, og onsdagen skal statsministeren i den spontane spørretimen.

Komiteen venter også på en intern Nav-gjennomgang. Når den foreligger, kan den også føre til at medlemmene av kontrollkomiteen har behov for å sende inn nye spørsmål til statsråden, – og det bør skje før en høring.