Politikk

Frp-rådgiver trekker seg etter underslag-anmeldelse

Adrian Ness Løvsjø (28), fersk rådgiver for Frp på Stortinget, sier opp stillingen sin etter å ha blitt anmeldt for underslag hos en tidligere arbeidsgiver.

  • Veslemøy Hedvig Østrem
    Veslemøy Hedvig Østrem

Politikeren gikk selv ut med informasjon om anmeldelsen på sin Facebook-side og i en pressemelding mandag kveld. Han har selv erkjent at har begått en alvorlig feil overfor sin tidligere arbeidsgiver, Kiwi.

Overfor Aftenposten innrømmer han å ha begått de forholdene han er anmeldt for.

«Det har i dag blitt kjent at jeg har begått en alvorlig feil i et tidligere arbeidsforhold. Dette er noe jeg beklager på det sterkeste. På grunn av situasjonen jeg har satt meg selv i har jeg valgt å søke permisjon fra mine folkevalgte og tillitsverv i partiet inntil videre. Jeg vil fremover jobbe hardt for å bygge opp igjen tillit både hos mine partifeller og hos mine nære og kjære. Beklager!», skriver han på sin egen Facebook-side.

Adrian Ness Løvsjø (Frp) innrømmer underslag fra tidligere arbeidsgiver og sier opp jobben som rådgiver på Stortinget.

Betalt tilbake beløpet

Løvsjø skriver selv at underslaget skal være på cirka 30.000 kroner og at han i sin helhet har betalt til dette tilbake til Kiwi.

– Jeg ønsker å underrette om en vanskelig situasjon jeg selvforskyldt har kommet opp i. Det er en situasjon jeg absolutt skulle vært foruten. Når jeg allikevel står i denne situasjonen ønsker jeg å være åpen, skriver lokalpolitikeren.

Løvsjø ble nylig ansatt på Stortinget som rådgiver for stortingsgruppen til Fremskrittspartiet. Han er vararepresentant for Frp fra Telemark. Han er også ordførerkandidat for partiet i Porsgrunn kommune.

– Jeg har også valgt og si opp min stilling i partiet på Stortinget med bakgrunn av det jeg har gjort, skriver han i en pressemelding.

Sagt opp fra jobben

Løvsjø har vært i jobben som rådgiver kun noen få dager. I forrige uke ble han intervjuet i lokalavisen Porsgrunns Dagblad om den nye jobben på Løvebakken.

– Jeg har vært ansatt i Norgesgruppen i 15 år og trengte nye utfordringer og forandring. Jeg har hatt 15 fine år i Kiwi- og Meny-butikker, og vært fritidspolitiker i tillegg. Det er mye som skal kombineres, sa Ness Løvsjø til avisen.

Nå skriver han i pressemeldingen at han ble sagt opp i den tidligere jobben på grunn av underslaget og at han beklager dette. Han opplyser også at han midlertidig trekker seg fra alle politiske verv.

Leder i Porsgrunn Frp, Nelly Olsen, synes saken er beklagelig.

– Dette er en meget trist og beklagelig sak for lokalpartiet og for Adrian. Det er fint at Adrian informerer åpent om saken, sier hun, i følge pressemeldingen.