Ap-politikeren økte plutselig avstanden mellom Stortinget og Haugesund. Slik fikk hun tusenvis av kroner hun ikke hadde krav på.

Da det ble avslørt at Hege Haukeland Liadal (Ap) hadde krevd for mye kjøregodtgjørelse, sa hun at «hun alltid hadde trodd» at det var 600 kilometer mellom Oslo og hjemstedet. Datamateriale Aftenposten har fått innsyn i, forteller en helt annen historie.

Hege Haukeland Liadal sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre i førstnevntes hjemby Haugesund sommeren 2017. Liadal har vel en rekke anledninger ført for mye kjøregodtgjørelse mellom Oslo og Haugesund.

Stortingets administrasjon bekrefter at det oppgitte kilometertallet i datamaterialet fra denne perioden er slik det opprinnelig ble innrapportert av Liadal, og at det er ikke gjort noen endringer i det.

Samtidig som Ap-politikeren begynte å kreve for mye kilometergodtgjørelse for kjøring mellom Haugesund og Oslo, viser data fra Stortingets reiserefusjonssystem at det totale omfanget av krav om kjøregodtgjørelse fra Liadal økte betraktelig.

Les hele saken med abonnement