Politikk

Slik vil byrådslederkandidatene forbedre Oslos helse- og omsorgstilbud

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) utfordres av Raymond Johansen (Ap), som vil innføre eiendomsskatt i hovedstaden for å gi innbyggerne et bedre helse- og omsorgstilbud.

  • Karoline Fossland

Må Oslo innføre eiendomsskatt, eller er fritt brukervalg veien til et bedre helse— og omsorgstilbud? Byrådslederkandidatene vil begge ha bedre tjenester, men er uenige om virkemidlene.

Les også:

Les også

Disse grafene viser hvilke norske storbyer som bruker mest og minst på helse og omsorg

Høyre: Fritt brukervalg gir bedre tjenester

Sittende byrådsleder Stian Berger Røsland (H) ønsker et enda bedre helse— og omsorgstilbud for hovedstadens innbyggere, men gir ikke tallfestede løfter om hvordan tilbudet skal forbedres.

— På helse- og omsorgsfeltet er de fleste enige om målene og at det offentlige i hovedsak skal finansiere tilbudet. Virkemidlene er det derimot stor uenighet om. Helse- og omsorgstilbudet blir bedre når vi inviterer flere til å utforme dem, og når vi som pasienter, brukere eller pårørende har reell innflytelse og påvirkning, for eksempel gjennom fritt brukervalg. Oslo er allerede fremst i bruken av velferdsteknologi, og vi vil tenke nytt slik at flest mulig kan leve gode, aktive og selvstendige liv hjemme.

Saken fortsetter under bildet.

Byrådslederkandidat Raymond Johansen (Ap) og byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Ap: Eiendomsskatt for bedre helse— og omsorgstjenester

For Raymond Johansen, Arbeiderpartiets utfordrer til byrådslederposten, er innføring av eiendomsskatt middelet for å nå målet om en verdig eldreomsorg i Oslo.

Les også:

Les også

Denne byen gir innbyggerne mest helse for pengene

— Oslo er Europas raskest voksende hovedstad. Flere vil ha behov for omsorg. Samtidig lever vi stadig lengre, og vi må legge til rette for at alle som vil kan bo hjemme lengre, sier Johansen.

— Oslo Arbeiderparti øremerker over 1,2 milliard kroner fra den foreslåtte eiendomsskatten til en mer verdig eldreomsorg. Vi vil bli kvitt stoppeklokkeomsorgen ved å ansette flere hundre nye i hjemmetjenesten, gi et bedre aktivitetstilbud til demente og bruke 250 millioner kroner på investering og installering av en ny standard for velferdsteknologi i private hjem og omsorgsboliger. Vi skylder de som bygget landet en verdig eldreomsorg.

Lurer du på hva byrådslederkandidatene vil gjøre på andre saksfelt? Les disse sakene:

Les også

  1. Dette vil byrådslederkandidatene gjøre med Oslos kulturtilbud

  2. Dette vil Oslos byrådslederkandidater gjøre med eiendomsskatten

Les mer om

  1. Politikk
  2. Kommunevalg 2015