Tidligere nestleder i Frp kan ikke huske å ha blitt varslet om sexmeldinger

Eks-nestleder Per Arne Olsen sier han fikk et notat om Leirstein i 2012, men at han ikke ble varslet av tidligere stortingsrepresentant Jon Gåsvatn om sexmeldinger.

Tidligere nestleder i Frp, Per Arne Olsen, her sammen med Siv Jensen

Gåsvatn sa torsdag at han hadde varslet om Ulf Leirsteins sexmelding allerede i 2012. Han sier han varslet både Siv Jensen, daværende generalsekretær Finn Egil Holm og nestleder Per Arne Olsen.

– Det er ikke riktig slik jeg husker det. Han varslet om flere saker og det ble skriftliggjort i et langt brev/notat fra Gåsvatn. Det står ikke noe om denne tekstmeldingen i det vi mottok, skriver Olsen i en tekstmelding til Aftenposten.

– Hva ble gjort med notatet?

– Det ble gjennomgått, behandlet og svart til Gåsvatn.

Olsen sier han ikke husker om det ble funnet grunn til å reagere mot Leirstein, og henviser til organisasjonsutvalget som sitter på dokumentasjon.

– Ble du varslet på annet vis tidligere, om det som nå har kommet frem hos NRK?

– Ikke det jeg kan huske. Da hadde jeg reagert.

NRK avslørte i forrige uke at Leirstein i 2012 hadde sendt pornobilder på e-post til Fpu-medlemmer under den seksuelle lavalder. Senere avslørte de også tekstmeldinger der Leirstein overfor en kvinne i 30-årene foreslo sex med en 15-årig FpU-gutt.

Tekstmeldingene ikke en del av notatet

Notatet er en 20 sider lang rapport som omhandler det Gåsvatn omtaler som «organisatorisk grums» i Frp i Østfold. Gåsvatn sier at det stemmer at tekstmeldingene ikke var en del av notatet.

Han ble først gjort oppmerksom på tekstmeldingene på et senere tidspunkt. Han sier derimot at han på minst tre forskjellige tidspunkt har snakket med Per Arne Olsen om tekstmeldingene.

Det første han gjorde da han ble oppmerksom på tekstmeldingene, var å ringe Olsen som nærmeste overordnede, og varsle.

Tidligere stortingsrepresentant for Frp, Jon Gåsvatn.

Han har ikke vist tekstmeldingene selv til Holm eller Jensen, men «er ganske sikker» på at han har vist dem til Olsen.

Dette avviser altså den tidligere nestlederen.

Gåsvatn er ikke fornøyd med måten partiet har håndtert saken nå.

– Jeg synes jeg ser et mønster i håndteringen der det er hensynet til partiet som er det viktigste, og så er man igjen ikke villig til å lære av sine feil, sier Gåsvatn.

Avviser kjennskap

Holm ville torsdag ikke kommentere om han hadde blitt varslet, men sa at «påstandene til Gåsvatn om undertegnede ikke stemmer med virkeligheten».

Gåsvatn sier det ble tolket som en del av en opphetet nominasjonsstrid til Stortinget. Både Leirstein og Gåsvatn representerte Østfold på Stortinget.

Siv Jensen sa torsdag at hun ikke husket noe varsel, men ville ikke kategorisk utelukke at hun kunne ha mottatt det.