Politikk

Frp-komité ønsker maksstraff på 50 år

Frps programkomité vil øke strafferammen fra dagens 21 år års fengsel til 50 års fengsel. – Det skal svi å være kriminell, sier komitéleder Sylvi Listhaug.

Komitéleder og partinestleder Sylvi Listhaug (til venstre) sammen med partileder Siv Jensen under Frps landsmøte nylig. Foto: Berit Roald / NTB

 • NTB

Ifølge VG legger programkomiteen fram sitt utkast tirsdag.

Komiteen ønsker å senke den kriminelle lavalderen fra 15 til 14 år – og den vil også åpne for større bruk av ubetinget fengsel for lovbrytere under 18 år.

– Vi ønsker å gjøre det tøffere å begå kriminelle handlinger i Norge og at det skal svi å være kriminell. Derfor går vi inn for å skjerpe straffenivået og øke maksstraffen til 50 år. Det er ikke bare terrorhandlinger som bør få en mye høyere strafferamme, men også drap og annen alvorlig kriminalitet, sier Listhaug til avisa.

Blant de andre forslagene er at de som har begått alvorlige seksuelle overgrep mot barn, skal kunne dømmes til medisinsk kastrering. Programkomiteen vil dessuten gjøre det mulig å frata overgripere retten til pass for å hindre at de reiser til utlandet for å utnytte barn. I tillegg vil den at foreldre som er dømt for overgrep mot egne barn, umiddelbart skal miste omsorgs- og samværsrett.

Les mer om

 1. Fremskrittspartiet (Frp)

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR
  Publisert:

  Frp burde bry seg litt mer om kriminalitet som rammer folk flest

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Frp vil ta fra el-bilene fordelene: Folk skal selv få velge hva slags bil de vil kjøre

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Høyre foreslår ny reservestyrke som skal settes inn mot pandemier

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Det var Frps store seier. Nå har partiet lagt saken i skuffen.

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Frp-topper: Vil gjøre det umulig å få asyl i Norge

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Venstres programkomité vil ha selvbestemt abort til uke 18