Politikk

Hadia Tajik slår tilbake mot kritikk av bokomslag

Hadia Tajik ble beskyldt for å ødelegge for seg selv med omslaget på sin nye bok «Frihet». Vrøvl fra ende til annen, svarer hun.

Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet. Denne måneden kom hun med boka «Frihet – En politisk og personlig historie».
  • NTB

I Stavanger Aftenblad mandag slår Tajik hardt tilbake mot kritikken.

«Påstanden om at forsidebildet mitt gjør det vanskeligere for andre unge kvinner å drive med politikk er, mildt sagt, vrøvl fra ende til annen», skriver hun.

Bakteppet er et mye omtalt debattinnlegg i samme avis fra Karoline Holmboe Høibo, fakultetsdirektør ved UiS. Hun spør om Tajiks omslagsfotografi er ment å lede tankene til «50 Shades of Grey» og hevder at bildebruken ødelegger både for Tajiks politiske budskap og for andre unge kvinners mulighet til å drive med politikk i framtida.

«Jeg hadde skjønt om anklagen kom fra en litt konservativ pakistansk mann», skriver Tajik i sitt svar.

Men ifølge henne krysser det over til å bli grovt når Høiby antyder at Tajik burde kledd seg annerledes sett i lys av metoosakene i Arbeiderpartiet.

«Ærlig talt. Kjernen i problemet med seksuell trakassering er menn som misbruker makt, ikke hvordan kvinner kler seg.»

Tajik sammenligner videre bokomslaget med det kjente fotografiet av daværende statsminister Per Borten (Sp) i underbuksene hjemme på gården i 1969.

«Mye ble sagt om det bildet. Men ikke at han bød på kroppen sin i seksuell forstand.»

Les også

  1. Hadia Tajik forsvarer egen håndtering av Giske-varsel

  2. De rike må bidra – og det gjør de!

  3. Høyre jakter på alternative skattefakta

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Seksuell trakassering
  2. Hadia Tajik
  3. Metoo