Hilde Ekeberg melder overgang fra KrF til Arbeiderpartiet

Tidligere sentralstyremedlem i KrF, Hilde Ekeberg, melder seg inn i Arbeiderpartiet.

Tidligere sentralstyremedlem i KrF, Hilde Ekeberg, melder seg inn i Arbeiderpartiet. Her fra KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen i 2018.

Hun meldte seg ut av partiet for to år siden på grunn av veivalget mellom Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide.

– Å gå inn i regjering med Solberg var å slå seg sammen med de mest populistiske kreftene i norsk politikk. For meg så var det også et brudd med det KrF jeg ønsket meg, sier Ekeberg til Vårt Land.

Torsdag kunngjorde hun på Facebook at hun melder seg inn i Arbeiderpartiet. Ekeberg har tidligere vært en sterk medspiller for tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide.

Ropstad skriver følgende i en tekstmelding til avisen: «Jeg vil takke Hilde Ekeberg for det hun bidro med i KrF over mange år og ønsker henne lykke til videre i sitt politiske engasjement».

– Kristelig Folkeparti har valgt Fremskrittspartiet som partner, og det står langt fra de verdiene som Hilde Ekeberg forbinder med KrF. Jeg ønsker henne velkommen i Arbeiderpartiet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han legger til at Ekeberg har mye erfaring fra lokalpolitikken i Innlandet, noe han tror Arbeiderpartiet vil ha nytte av.