Politikk

Økt norsk støtte til syriske kvinner og barn

Norge øker støtten til barn, unge og kvinner fra Syria med 105 millioner kroner. 80 millioner av disse går til utdanningstiltak.

To syriske barn ser på de utbombede ruinene av et hus i Øst-Aleppo. Norge øker støtten til barn og unge på flukt fra krigen i Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / X03740

 • NTB

Støtte til utdanningstiltak for barn og unge i krise blir ofte ignorert selv om barna er spesielt utsatt for sult, sykdom, vold og overgrep. På giverkonferansen til Syria og nabolandene i februar i år, lovet Norge at minst 15 prosent av støtten til Syria og nabolandene skal gå til utdanning i 2016.

– Vi øker nå denne støtten med ytterligere 80 millioner kroner, slik at vårt totale bidrag til utdanning blir over 450 millioner kroner. Utdanningsstøtten vil dermed utgjøre rundt 20 prosent av den humanitære støtten i år, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Utenriksminister Børge Brende (H) legger mer penger i potten for å hjelpe barn og kvinner fra Syria. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Libanon er blant de landene som sliter med de største utfordringene. Landet har bedt om 100 millioner dollar for å kunne fortsette å tilby utdanning til syriske flyktningbarn. Av de 80 millioner kronene som Norge nå øker bistanden med, går derfor rundt 50 millioner kroner til utdanning i Libanon, opplyser Utenriksdepartementet.

Den totale norske utdanningsstøtten til landet blir dermed på over 180 millioner kroner. Norge øker også innsatsen for kvinner og barn med 25 millioner kroner i støtte gjennom FNs befolkningsfond (UNFPA).

Norge er den femte største humanitære giverlandet til Syria. Totalt bidrar Norge med rundt 2,4 milliarder kroner i bistand til Syria-krisen i 2016, ifølge tall fra Utenriksdepartementet.

 1. Les også

  Nye dronebilder viser et Aleppo i ruiner

 2. Les også

  22 barn drept da skole ble bombet utenfor Aleppo

 3. Les også

  Kurdiske styrker vil drive IS ut av Raqqa

 4. Les også

  Aftenposten mener: IS' kalifat står for fall

Les mer om

 1. Bistand
 2. Syria
 3. Børge Brende

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  FN: 187 milliarder kroner trengs til nødhjelp i 2017

 2. NORGE
  Publisert:

  Hver femte norske bistandskrone til Norge

 3. VERDEN
  Publisert:

  Rapport: Syriske barn skulle få milliarder til skolegang, men pengene nådde ikke frem i tide

 4. VERDEN
  Publisert:

  Norge øker støtten til palestinske flyktninger

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Frp og Høyre blidgjør KrF og V med nye milliarder til bistand

 6. VERDEN
  Publisert:

  Slik beskriver Røde Kors-sjefen situasjonen i Jemen: «Et helvete på jord» og «den mest alvorlige krisen i verden»