Politikk

Muslimer krever respekt for religionen

Muslimer i Norge aksjonerer for strengere håndhevelse av blasfemiparagrafen i straffeloven. I går kunne de overrekke 10 000 underskrifter til Stortingets justiskomité.

  • Forf>
  • <forf>gunnar Magnus Svein Erik Furulund (foto) <

Forståelsesfull.Bak innsamlingsaksjonen står den nystiftede organisasjonen Human Concern Group, og bunkene med underskrevne skjemaer ble overlevert av organisasjonens talsmann Ashfaq Sadiq.Mottaker var Kr.F.-representanten Finn Kr. Marthinsen, som absolutt hadde forståelse for formålet. Marthinsen innrømmet at blasfemiparagrafen har vært "sovende", men mente den likevel er "voldsomt viktig" — fordi den gir uttrykk for en grense. - Hvis vi tar den vekk, er det fritt frem for å trampe på det som for hver enkelt av oss er hellig, mente Marthinsen.

"Skal håndheves"

Underskriverne stiller ikke krav om lovendring, men ønsker at lovgivningen skal bli "mer effektiv". - Når vi får straffeloven til behandling, vil vi uttrykke det på den klare måte at dette er en paragraf som skal håndheves, sier Marthinsen.De fleste som møtte opp foran Stortinget i går, var muslimer med innvandrerbakgrunn - inkludert imam Mehboob ur-Rehman fra Islamic Cultural Center. En stor plakat forkynte "Nei til Islamhets".En annen deltaker, som oppga navnet Rashid, fortalte at det over tid har bygget seg opp en misnøye hos muslimer i Norge, som opplever et press mot sin religion. Den utløsende årsak til aksjonen var imidlertid Carl I. Hagens tale til menigheten Levende Ord i Bergen.Dette fremgår også av brevet til Stortinget, der det refereres til "den senere tids uttalelser fra et av de største politiske partier i landet".Paradoksalt nok er det Hagen og Fr.p. som sikrer flertall for at blasfemiparagrafen blir videreført.Innsamlingen er foretatt dels gjennom moskeer, dels på gater og plasser rundt om. Arrangørene sier at de har fått mange signaturer fra etniske nordmenn.

Les også

Hagen anmeldes av muslimer

&lt;b&gt;Underskriftskampanje. &lt;/b&gt;Stortingsrepresentant Finn Kr. Marthinsen fra Kristelig Folkeparti (til høyre) har forståelse for at Ashfaq Sadiq og andre norske muslimer ønsker en strengere håndhevelse av Grunnlovens blasfemiparagraf.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk