Morten Myksvoll melder seg ut av Frp i protest

Frps gruppemøte skal ha endt i høylytt krangel, og fikk begeret til å renne over for Bergen-politiker Morten Myksvoll. Nå melder han seg ut av sitt eget parti.

Tidligere Frp-politiker Morten Myksvoll har meldt seg ut av partiet på grunn av uenighet om blant annet partiets innvandrings- og klimapolitikk.

Myksvoll informerte i dag flere av sine partifeller om at han har meldt seg ut av Frp, skriver BT.

Dette skjedde etter gårsdagens gruppemøte med kollegene i Bergen bystyre.

Uenig om innvandingspolitikk

Myksvoll kom inn i bergenspolitikken i 2007, som rågiver for daværende byråd Øistein Christoffersen. Han har sittet i bystyret siden 2011, og var også andre nestleder i FpU sentralt i fire år, frem til 2012.

Nå sier politikeren at han de siste årene har opplevd at han ikke lenger kan stå for Frps politikk på flere områder.

— Partiet har åpnet for en voldsom retorikk på innvandringsfeltet. I tillegg benekter mange nærmest all forskning på klimafeltet. At manfortsatt har debatten om klimaendringene er menneskeskapteer frustrerende, sier Myksvoll.

— Jeg og partiet har utviklet oss i forskjellige retninger. Det er sånn det er. Jeg er ikke villig til å endre mine prinsipper, så da går jeg heller ut.

Temaet på møtet mandag

Tema for møtet mandag var samarbeidsavtalen byrådet ønsker å få til med Venstre og KrF om bybanen.

Ifølge Myksvoll ønsket flertallet i gruppen å si nei til en slik avtale.

— Likevel ble den vedtatt fordi vedtektene våre sier at partiet kan avgi stemme. Da ble avstemmingen uavgjort, og så avgjorde gruppelederen det med sin dobbeltstemme, forteller Myksvoll.

— Det er problematisk at en så viktig sak ble avgjort på den måten, mener han.

- Gamle menn holder på makten

Det skal så ha oppstått en høylytt krangel mellom Myksvoll, gruppeleder Tor Woldseth og sosialbyråd Eiler Macody Lund. Dette skal være en uenighet som har bygget seg opp over lang tid.

— Det har vært flere konflikter i partiet. Vi har lenge vært uenige om veivalg i Bergen, og jeg har følt veldig på at det er noen gamle menn i partiet som holder på makten. Partiet har ikke vært gode på å rekruttere unge, eller å ta vare på unge, sier Myksvoll.

Blir uavhengig i bystyret

Han vil ikke gå inn på hvilke reaksjoner han har fått på utmeldingen fra partifellene sine. Nå vil Myksvoll sitte som uavhengig representant i bystyret frem til valget i høst. Det har lenge vært klart at han ikke tar gjenvalg.

Han sier han ikke har planer om å melde seg inn i noe nytt parti.

— Det er en tung avgjørelse dette, jeg har vært med i Frp i 12 år og hatt mange gode opplevelser. Det er mange flotte folk i partiet som jeg har mye til overs for. Men jeg føler at her lokalt har jeg ikke så mye valg, sier Myksvoll.

Opplever ikke konflikter i partiet

Sosialbyråd og leder for Bergen Frp, Eiler Macody Lund, sier det er beklagelig at Myksvoll har valgt å melde seg ut.

— Utover det har jeg ingen kommentarer.

Han ønsker ikke å verken bekrefte eller avkrefte hva som skjedde under gruppemøtet mandag 18. mai, men sier han ikke har opplevd konflikter og uengiheter i Bergen Frp.

Gruppeleder Tor Woldseth for Frp i bystyret vil heller ikke kommentere hva som har skjedd på gruppemøtet.

— Jeg synes det er trist når noen får andre politiske synspunkter, og melder seg ut av partiet. At han gjør det nå, når han likevel ikke stiller til valg i høst, stiller jeg meg spørrende til, men han har vel sine grunner.

Til de andre kommentarene fra Myksvoll om konflikter i Bergen Frp sier Woldseth følgende:

— Jeg vil ikke drive med personkarakteristikker. Det er vel ikke riktig at det er gamle menn som styrer, på listen til neste valg har vi flere kvinner og unge mennesker ganske høyt oppe. Det er sånn i alle partier at det av og til er noen eldre som fortsatt er med. Det synes noen unge at er trist, sier Woldseth.

Interessert i saker om politikk? Følg oss på Facebookog Twitter, og hør vår podcast her.