Politikk

Line Miriam Sandberg blir statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet

Per Sandbergs ektefelle og leder i Troms Frp, Line Miriam Sandberg (47), går inn i regjeringsapparatet.

Line Miriam Sandberg.
  • Lars Molteberg Glomnes

Utnevnelsen ble gjennomført i statsråd fredag.

– Frp har mange dyktige politikere og Line Miriam Sandberg er blant dem. Hun kjenner fagfeltet godt, og har lang politisk erfaring, blant annet som fylkesråd for næring, kultur og helse, skriver Frp-leder Siv Jensen i en SMS til Aftenposten.

Line Miriam Sandberg har i mange år vært en profilert fylkespolitiker i Troms og sitter nå i Frps landsstyre som fylkesleder i Troms Frp.

Hun kommer til stillingen som statssekretær fra jobben som reiselivssjef for Destinasjon Senja.

Sandberg er kjent som en frittalende politiker og hun har tidligere vært i hardt vær for sine Facebook-meldinger.

I 2015 ba hun Frp om å bryte samarbeidet med sentrumspartiene dersom KrF ikke ga etter. Tidligere i år fikk hun kritikk for en statusoppdatering hun la ut om muslimer.

  • Her kan du lese A-magasinets portrett av Line Miriam Sandberg, der hun forteller om både ekteskapet og en turbulent fortid.
  • Sandberg-paret er ikke de eneste borgerlige som har funnet sammen. For to år siden skrev Aftenposten denne saken om noen av de andre blåblå parene.
  • Interessert i politikk og debatt? Hør podkasten Aftenpodden. I Spotify? Følg denne lenken. Ellers kan du gå inn i podkast-appen på telefonen din, søk på Aftenpodden, lytt og abonner. Bruker du Iphone? Følg denne lenken.