Hareides nærmeste rådgiver melder seg ut av KrF

Knut Arild Hareides tidligere rådgiver, Emil André Erstad (28), melder seg ut av KrF.

Emil André Erstad var Knut Arild Hareides nærmeste rådgiver under KrFs veivalg i 2018. Erstad melder seg nå ut av KrF. Her er han med Hareide etter at KrF valgte blått samarbeid under et ekstraordinært landsmøte i november 2018.

Erstad var Hareides nærmeste rådgiver i den dramatiske prosessen om partiets veivalg høsten 2018. Årsaken til utmeldingen er den politiske retningen partiet har tatt siden, sier Erstad til Vårt Land.

– Den beste illustrasjonen på det er hvordan KrF motsatte seg å utrede forbud mot homoterapi, men tilsynelatende hadde mindre problemer med å stemme mot et forslag om å la ureturnerbare asylsøkere få jobbe. Det er en politisk prioritering som jeg ikke lenger kan stå inne for, sier Erstad.

Han viser også til bompengeforliket i sommer.

– Plutselig var KrF villig til å bla opp milliarder av kroner for å tilfredsstille Frps bompengemotstand for så å godta kutt i grunnleggende sosiale ordninger da statsbudsjettet kom på høsten, sier han.

I høst fortalte Erstad i boka «Hareides fall» om det politiske dramaet som utspant seg i KrF høsten 2018.

Blant annet beskriver Erstad hvordan han opplevde at Hareide underveis ble sveket av nestlederne Kjell-Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad.