Siste Statsråd med kolleger

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) publiserte bilder fra avskjeden med avtroppende justisminister Knut Storberget (Ap) på Slottet.

‎12.15 Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sitter til venstre, utdanningsminister Tora Aasland (SV) til høyre, mens kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) gir avtroppende justisminister Knut Storberget (Ap) en klem inne på Slottet, mens statsminister Jens Stoltenberg (Ap) informerer pressen om endringene i Regjeringen.
‎11.25 - Pressen samles på slottsplassen
‎11.20: Grete Faremo (Ap) og Espen Barth Eide (Ap) klare for nye oppgaver
Ved Kongens bord etter at Kongen har gått og Statsråd er over kl 11.15 i dag. Knut Storberget takker for seg, mens Grete Faremo og Jens Stoltenberg legger videre planer.
Avtroppende justisminister Knut Storberget (Ap) med forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) og Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), som er sjef for Helse- og omsorgsdepartementet.
‎11.26 Sjåførene venter bak Slottet.

Statsminister Jens Stoltenberg varslet fredag at det er foretatt utskiftninger og ommøbleringer i Regjeringen. Justisminister Knut Storberget (Ap) går av, og nåværende forsvarsminister Grete Faremo (Ap) overtar som justisminister. Statssekretær i Utenriksdepartementet, Espen Barth Eide (Ap), går inn som forsvarsminister.

Etter Statsråd på Slottet fredag formiddag, informerte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) pressen på Slottsplassen.

Halvorsens bilder

Da Regjeringen var samlet hos Kongen takket avtroppende justisminister Knut Storberget for seg, og etter at Kongen var gått og Statsråd var over kl. 11.15, publiserte kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) bilder av statsrådene på sin Facebook-side.

— Knut omkranset av Anne Grete og Tora får lunsj og gleder seg til helga og fire "damer" han har hjemme som han gjerne vil ha mer tid sammen med , skriver Halvorsen ved ett av bildene som viser den avtroppende justisministeren i gemyttlig lag med forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) og Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), som er sjef for Helse- og omsorgsdepartementet.

Ønsket selv å gå av

Ifølge statsministeren har Storberget selv ønsket å gå av, og avgangen begrunnes med hensyn til familien. Storberget har tre barn på ett, åtte og 12 år.

— Storberget har selv ønsket å gå av. Han hadde snakket om at han skulle gå av rett etter kommunevalget, men det ville være uheldig om han gikk av midt i den mest intense perioden etter 22. juli, sa statsministeren da han presenterte endringene i Regjeringen til pressen på Slottsplassen fredag formiddag.

— Jeg ønsket at han skulle fortsette, og synes det er veldig trist at Storberget gir seg, men han er den justisministeren som har sittet nesten lengt i historien og få er klar over hvor krevende det er når du har familie, sa Stoltenberg.

Storberget har vært justisminister siden 2005, og forsetter nå som stortingspolitiker.