Politikk

Høyre-statssekretær deltok i demonstrasjonen i Oslo

Statssekretær Saida Begum (H) deltok fredag i demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo. Det gjorde ikke statsminister Erna Solberg, som ikke ville bryte smittevernreglene.

Statssekretær Saida Begum for Høyre forsvarer at hun deltok i den store demonstrasjonen i Oslo fredag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

 • NTB

Helseminister Bent Høie (H) fastslo i forkant at det ville være brudd på smittevernreglene å delta i demonstrasjonen som samlet rundt 15.000 personer foran Stortinget. Statsminister Erna Solberg (H) fastslo det samme da SV-politiker Marian Hussein med emneknaggen #HvorErErna skrev at Solberg var savnet under demonstrasjonen.

Statssekretær Saida Begum (H) i Arbeids- og sosialdepartementet valgte derimot å delta i demonstrasjonen. Hun forklarer overfor TV 2 at hun følte en plikt til å si fra: «Jeg deltok i demonstrasjonen til støtte for George Floyd fordi det er vår fordømte plikt å si ifra når vi ser rasisme. Enten det rammer oss eller andre. Enten det er systematisk rasisme eller hverdagsrasisme», skriver hun i en SMS til kanalen.

Begum sier at hun deltok fra sidelinjen, passet på å overholde smittevernreglene, at hun ikke tok kollektivtransport, og at hun vil teste seg dersom hun skulle få noen sykdomssymptomer.

– Jeg skjønner at Saida har et sterkt engasjement for dette, som en av mange med minoritetsbakgrunn i Norge så har hun opplevd rasisme og diskriminering, umorsomme forsøk på morsomheter knyttet til bakgrunn. Så hennes engasjement har jeg respekt for, sier Solberg til TV 2.

Nå sender Frps Jon Helgheim spørsmål til statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H).

– At noen i den politiske ledelsen setter helse og arbeidsplasser i fare er grovt. Det er sjokkerende og dårlig dømmekraft, sier han til TV 2.

 1. Les også

  Solberg om at tusenvis trosset smittevern: – Ikke tiden for å sette egne ønsker foran felles sikkerhet

 2. Les også

  Stor demonstrasjon mot rasisme i Stavanger – trosset Bent Høies råd

Les mer om

 1. George Floyd
 2. Politivold
 3. Høyre (H)

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Erna Solberg: Hverdagsrasismen må tas på alvor

 2. NORGE
  Publisert:

  Tusenvis av demonstranter tett i tett: – Øker risikoen for spredning betydelig

 3. NORGE
  Publisert:

  Støttemarkering for George Floyd flyttes til Stortinget. 750 har meldt seg til menneskekjede.

 4. NORGE
  Publisert:

  Erna Solberg om koronaforskriften: – Vi hadde nok ikke trodd at 15.000 stykker skulle samles i en demonstrasjon

 5. DEBATT
  Publisert:

  Dette er ikke tiden for demonstrasjoner i gatene våre

 6. KULTUR
  Publisert:

  Derfor er hele Instagram svart i dag: – Nå skjønner alle at dette ikke går over av seg selv