Mette (22) blir yngst på Stortinget

Mens gjennomsnittsalderen på de nye representantene er 46,2 år.

Mette Hanekamhaug var Siv Jensens personlige assistent i 2007. Nå har hun fått plass på Stortinget.

Alt om valget

Les også

Alle valgresultatene

Aldersfordelingen i det nye Stortinget er i gjennomsnitt så å si identisk med det gamle. Snittalderen på de nye representantene er 46,2 år.

Det skiller 43 år mellom de to eldste representantene og den yngste. Svein Flåtten (H) fra Sandefjord og Lars Myraune (H) fra Frosta fyller begge 65 år i år.

Sivs assistent

Den yngste representanten blir Mette Hanekamhaug (Frp) fra Molde. Hun er født i 1987, og ble valgt inn som tredjekandidat fra Møre og Romsdal. Hanekamhaug kom i medienes søkelys da hun i 2007 fikk jobben som Siv Jensens personlige assistent. Partilederen roste den da 19 år gamle jenta opp i skyene og spådde en lysende politisk karriere for henne.

Hanekamhaug har en bachelorgrad i mediefag. Hun er formann i Møre og Romsdal FrpU, og Molde og omegn Frp.

Gjenvalgt

Nest yngst på Stortinget blir Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fra Evje i Aust-Agder med sine 24 år. Ropstad knivet med Venstre-mannen Øystien Haga om utjevningsmandatet i fylket hele kvelden, men trakk til sist det lengste strået.

— Til tross for at det ser ut som jeg får utjevningsmandatet, slipper jeg ikke jubelen løs. Jeg hadde trodd at vi skulle få en borgerlig regjering. Derfor er det ikke helt grunn til å juble, sa han til fvn.no etter endt valgvake.

Ropstad er bachelorgradgradsstudent i juss og økonomi. Han er leder i KrFU og fylkestingsrepresentant.

Forrige periodes yngste stprtingsrepresentant, Anna-Kristin Ljunggren (25) fra Narvik, ble gjenvalgt som andrekandidat i Nordland.