Politikk

Venstre: Minst 10.000 kvoteflyktninger til Norge

TROMSØ (Aftenposten): Venstre tar fem-ganger’n: Vil femdoble antall kvoteflyktninger fra Syria.

Venstre-leder Trine Skei Grande og Venstres landsmøte vil at Norge må ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i 2015 og 2016.
  • Robert Gjerde
    Journalist

Mens Venstre tidligere, i sine alternative statsbudsjetter, har tatt til orde for 1000 kvoteflyktninger, vedtok partiet søndag en resolusjon som sier at Norge minst må ta imot 10.000 flyktninger over to år – i 2015 og 2016 – altså 5000 pr år.

Dette vil komme i tillegg til kvoteflyktninger fra andre områder.

Den rødgrønne regjeringen holdt antallet kvoteflyktninger som Norge forpliktet seg å motta stabilt på rundt 1500. De blåblå videreførte dette tallet, og økte det med 500 i budsjettenigheten med KrF og Venstre i fjor høst. De fleste av disse flyktningene har kommet fra Syria.

Kvoteflyktninger skiller seg fra asylsøkere ved at de har fått status som flyktninger av FNs høykommissær for flyktninger.

Venstre vil ha dette som en ekstraordinær «engangsløsning» på grunn av den alvorlige situasjonen i Syria. Krigen i Syria er inne i sitt femte år. Over 7 millioner syrere er internt fordrevet i eget land. Ifølge FNs Høykommissær for flyktninger er det til sammen 3,9 millioner registrerte flyktninger i nabolandene.

Les også

  1. Venstre om Oljefondet: Olje- og kullaksjer for milliarder må ut

  2. Venstre fram på ny måling - Ap faller

  3. Unge Venstre vil fjerne rasismeparagrafen

  4. Skei Grande stanset søndagsdebatten

  5. Lysbakken liker «Sosialist-Trines» heldagsskole

  6. Derfor holder Venstre ut med Frp

Les mer om

  1. Politikk