Politikk

Vedum større enn Støre i ny måling

Statsminister Erna Solberg (H) er den store vinneren i Dagbladets statsministermåling. SP-leder Trygve Slagsvold Vedum får andreplassen.

Trygve Slagsvold vedum får høyere score som statsministerkandiat enn Ap-leder Jonas Gahr Støre.
  • NTB

Solberg får 69 prosent oppslutning i Dagbladets måling gjennomført av InFact. Solberg sier det er svært hyggelig at så mange synes hun gjør en god jobb.

– Det viktigste for meg er å gjøre en god jobb for landet, uavhengig av om folk stemmer på meg eller andre, fortsetter hun.

Vedum vinner 57 prosent av de spurte, foran Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre som får 52 prosent oppslutning. Alle de tre øverste lederne gjør det bedre i denne målingen enn forrige måling i februar.

  • LES OGSÅ: En ny og mer liberal alkohollov i Finland kan sette det norske Vinmonopolet i fare

Krfs Knut Arild Hareide går derimot tilbake med 4 prosentpoeng til 40 prosent av stemmene.

Frp-leder Siv Jensen går tilbake 2 prosentpoeng til 38 prosent. SV holder seg på 23 prosent, det samme tallet som i forrige måling. MDGs Rasmus Hansson får 19 prosent. Målingens største fall får Venstres Trine Skei Grande på 9 prosentpoeng ned til 21 prosent.

– Vi har merket oss at det er en jevn strøm med hatkampanjer mot meg. Det er ikke overraskende om det også påvirker folk, sier Grande om bakgrunnen til den lave oppslutningen.

Dagbladets sak ligger bak betalingsmur: Velgernes dom over partilederne.

Les mer om

  1. Trygve Slagsvold Vedum
  2. Erna Solberg
  3. Jonas Gahr Støre
  4. Meningsmålinger