Politikk

- Norsk politikk blir annerledes uten Jens Stoltenberg

Statsminister Erna Solberg kommer til å savne Jens Stoltenberg når han forsvinner fra norsk partipolitikk.

Statsminister Erna Solberg.
  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

Det spekuleres i om Jens Stoltenberg allerede tirsdag vil bli utvnevnt som Natos nye generalsekretær. Onsdag ble det også kjent at David Cameron stiller seg bak Stoltenberg som ny Nato-sjef.

— Den siste uken har Norge vært på den internasjonale dagsordenen i forbindelse med at Jens Stoltenberg ligger an til å bli ny generalsekretær i NATO. Hvordan har det vært å gå rundt og holde på en slik hemmelighet i lang tid?

— Det har vel først og fremst vært snakk om den internasjonale dagsordenen her hjemme – det har ikke vært så mye snakk om dette i utlandet. Men jeg er god til å holde på hemmeligheter, jeg.

- Hvordan blir norsk politikk uten Jens Stoltenberg?

— Den blir annerledes. Jeg møtte Jens Stoltenberg allerede i skoledebatter i Bergen på 80-tallet før kommunevalg. Han kommer fortsatt til å være med på det sikkerhetspolitiske området, men ikke i partipolitikken, sier statsministeren.

- Vil du si det så sterkt at du kommer til å savne ham den dagen han ikke lenger er partileder?

— Jeg kommer til å savne noen av debattene og diskusjonene vi har hatt. Du venner deg jo til folks form. Men nå ser det ut som det kanskje ikke blir så overraskende nye former som vi ikke kjenner fra før etter Jens Stoltenberg.

- Jonas Gahr Støre, da? Kjenner du ham godt?

— Ja, jeg har diskutert mye med Jonas Gahr Støre opp gjennom tidene. Han er en godt kjent motdebattant, han også.

karen.tjernshaugen@aftenposten.no

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uka gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Politikk