KrFs landsmøte i bilder

Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs veivalg. Her er bildene fra skjebnedagen.

 Det er nå klart at Hareide skal gå av som partileder.  I møtet med pressen etter at valget var avgjort understreket Hareide at han ikke er bitter.
Hareide ankommer KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen fredag.
 Partileder Knut Arild Hareide intervjues under KrFs ekstraordinære landsmøte.
 Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Knut Arild Hareide viste ingen tegn til dårlig stemning seg imellom.   
Det har vært stor spenning knyttet til valget fredag.
Landsmøte stemte i to omganger. I første runde kunne de velge mellom tre alternativer, i andre stemte de over de to alternativene med flest stemmer.
Hareide talte til landsmøtet.
Hareide fikk stående applaus etter sin tale.
Kjell Ingolf Ropstad har hele tiden vært tydelig på at han ønsker å samarbeide med høyresiden i norsk politikk.
Hareide og Valgerd Svarstad Haugland under møtet. Hareide var klar på at det var naturlig for han å gå av som partileder om han tapte valget, men sa også at det ikke er usannsynlig at han kan fortsette som parlamentarisk leder. – Det er opp til ny partiledelse å avgjøre.
Hilde Frafjord Johnson i samtale med Hareide under landsmøtet fredag.
Hans Fredrik Grøvan ønsket at KrF skulle fortsette i opposisjon som et støtteparti til Regjeringen.
 Et flertall ønsker at partiet skal inn i den borgerlige regjeringen mot partileder Knut Arild Hareides ønske. Bollestad, Ropstad og Hareide talte om veien videre til landsmøtet.
 Kjell Ingolf Ropstad, Olaug V. Bollestad og Knut Arild Hareide talerstolen etter stemmegivning på KrF sitt ekstraordinært landsmøte.
- Jeg har ikke tenkt å tenke på hva som kunne hendt annerledes her. Her har det i hovedsak vært en veldig god prosess. Og jeg har tenkt å gå videre, og jeg har ikke tenkt til å få noen bitre tanker om hva som kunne skjedd annerledes. Jeg er stolt over hvordan partiet har håndtert dette, og jeg er også stolt over det landsmøtet i dag som viste nettopp en evne til å stå sammen, sier Hareide til pressen
 Sentralstyret og stortingsgruppen besluttet fredag kveld at nestleder Kjell Ingolf Ropstad skal lede sonderingene med Regjeringen. Olaug Bollestad og Erik Lunde vil også delta i delegasjonen.
 Jonas Gahr Støre sa han var skuffet over retningsvalget og tror KrF og Ap kunne utformet viktig politikk sammen.