Politikk

Byrådet i Oslo vil ha forbud mot fossilbiler i deler av Oslo

Lan Marie Berg (MDG) og det rødgrønne byrådet i Oslo setter nå i gang arbeidet som skal gjøre deler av Oslo til forbudt sone for fossilbiler.

Det rødgrønne byrådet i Oslo vil minske andelen fossilbiler i hovedstaden. Målet er at utslippene skal kuttes med 95 prosent innen 2030. Foto: Stian Lysberg Solum

  • NTB

Det kan komme soner der bare elbiler, hydrogenbiler eller andre utslippsfrie kjøretøyer får kjøre. I budsjettet for 2021 får Bymiljøetaten 4 millioner kroner for å lage et slikt forslag.

Miljø- og samferdselsbyråden mener det vil gjøre det mer attraktivt å velge miljøvennlige framkomstmidler.

– Det vil også gi mindre støy og legge til rette for mer byliv, sier Lan Marie Berg (MDG) til Dagbladet.

Utslippene i Oslo skal kuttes med 95 prosent innen 2030, er målet. Hvilke områder fossilbiler skal forbys i, er ikke avklart.

Men Berg peker på områdene som i dag omfattes av Bilfritt byliv. Dette gjelder det meste av Oslo sentrum. Sonen strekker seg fra Oslo sentralstasjon til Slottsplassen og gatene rundt. Den skal etter hvert også omfatte Tøyen og Grønland.

– Målet er å få dette på plass senest innen utgangen av 2023. Klarer vi det, blir Oslo trolig den første hovedstaden i verden som får nullutslippssoner, sier Berg.

Les også

Oslo har vedtatt klimastrategi – skal være fri for fossilbiler innen ti år

Les mer om

  1. Klima
  2. MDG
  3. Oslo