Protesterte mot Hansen

KrF-landsmøtet gjenvalgte nestleder med 27 motstemmer.

Nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansen svarer på spørsmål under pressekonferansen i Oslo tirsdag før landsmøtet i Kristiansand. Partiets leder Dagfinn Høybråten følger med. FOTO: ERIK JOHANSEN/SCANPIX

Dagfinn Høybråten ble gjenvalgt med akklamasjon på KrFs landsmøte lørdag.

Inger Lise Hansen kom inn som et ungt, friskt pust i Kristelig Folkeparti på landsmøtet i Molde for to år siden.

Hun har tatt til orde for en mer liberal holdning enn enkelte andre i partiet i flere saker. Dette har tydeligvis ikke falt i god jord hos alle.

Under valgene på KrFs landsmøte utenfor Kristiansand i formiddag, valgte 27 av landsmøtedelegatene å protestere mot henne i form ved å levere stemmer som ble forkastet.

Hansen, som er 27 år og fra Åsgårdstrand, har på landsmøtet tatt et kraftig oppgjør med dem i partiet som vil samarbeide med Frp.

Hun har også sagt klart i fra om at hun synes de i partiet som ønsker et slikt samarbeid nesten utelukkende for å få endret ekteskapsloven, "gjør partiet mindre". Før hun ble nestleder i KrF var hun leder av partiets ungdomsorganisasjon.

Hansen er 2. nestleder i KrF. 1. nestleder Dagrun Eriksen, stortingsrepresentant fra Vest-Agder, ble gjenvalgt. Hun fikk fire blanke stemmer.