Politikk

Hagen: Alle terrorister er muslimer

For Carl I. Hagen er kampen mot terror en kamp mot islam. Det ble tydeliggjort under og etter gårsdagens utspørring på TV 2.

  • Lars Nehru Sand

Aftenposten snakket med Fr.p.-lederen på vei ut av TV-studio i går ettermiddag.— Jeg vet jo at ikke alle muslimer er terrorister, men at alle terrorister er muslimer, det har vi jo sett, sier Hagen og peker på angrepene på bl.a. London og New York.- Du bruker aldri eksempler fra Nord-Irland eller Baskerland, for eksempel. Hvorfor skal du bare ta islam?- Det du nevner er nasjonale konflikter, som ikke har noe med dette å gjøre.- Du sa i utspørringen at du vil innføre tiltak mot folk som sprer frykt. Tror du Fr.p.s politikk kan spre frykt?- Nei, nei, overhodet ikke. Vi kjemper for demokrati og ytringsfrihet.Under TV 2s utspørring sa han at Fr.p. vil gå lenger enn i dag for å bekjempe terror. - Vi må utvise folk som går imot vestlige verdier og oppmuntrer til terrorisme, sa Hagen.

- På tynn is.

Leder i SOS-Rasisme Trond Thorbjørnsen mener Carl I. Hagen er på tynn is i denne saken.- Han ser flisen i sin brors øye, ikke bjelken i sitt eget.- Det er spesielt at lov og orden-partiet skiller mellom terror i kristne internkonflikter og terror i internasjonale konflikter hvor muslimer er involvert. Det spiller nok mindre rolle for ofrene, sier Thorbjørnsen og fortsetter:- Det er fint at han vil styrke lovgivningen mot dem som sprer frykt, men det vil jo kunne ramme Fr.p. og Hagen selv.

Les også

  1. Kaprer velgere fra SV

  2. Høyre er sent ute

Les mer om

  1. Politikk