Leirstein ferdig i justiskomiteen

Frp-representant Ulf Leirstein skal ikke lenger møte i justiskomiteen på Stortinget. Fra før har han frasagt seg alle sine tillitsverv i partiet.

Frp-representant Ulf Leirstein vil bli plassert i en ny stortingskomité. Fra før er han ferdig som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsperson. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

At Leirstein har trukket seg fra vervene som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsperson er i tråd med anbefalingene fra Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg. Han har også trukket seg som leder av Moss Frp – og nå skal han altså helt ut av justiskomiteen.

– Leirstein er folkevalgt og sitter derfor på Stortinget i de neste fire årene. Han vil i løpet av kort tid bli flyttet til en annen komité, sier Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi til NTB.

Leirstein har også mistet vervet som leder av valgkomiteen i stortingsgruppa. Det er overtatt av Morten Wold, som sier komiteen har startet arbeidet med å finne en ny parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsperson. I tillegg skal de to avgåtte statsrådene Solveig Horne og Per-Willy Amundsen plasseres i en stortingskomité.

– Vi ser ikke for oss omfattende endringer, men nødvendige justeringer som følge av at to statsråder kommer tilbake til stortingsgruppen, sier Wold.

Den mangeårige Frp-representanten Ulf Leirstein fra Østfold trakk seg i forrige uke fra sine verv i stortingsgruppa etter oppslag om at han skal ha sendt eposter med porno til unge gutter i FpU.

– Det har den siste tiden vært et enormt medietrykk. Jeg går ikke god for alt som presenteres, men jeg erkjenner å ha utvist dårlig dømmekraft og gått over streken, het det i en uttalelse som Leirstein sendte NTB da det ble kjent at han frasa seg vervene sine.