Hadia Tajik blir Arbeiderpartiets nye finanspolitiske talsperson

Ap-nestlederen bytter plass med Rigmor Aasrud og får sentral rolle i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Hadia Tajik.
  • NTB

Det kommer frem i en pressemelding fra partiet fredag morgen.

Aasrud har hatt rollen som finanspolitisk talsperson siden tidligere Ap-nestleder Trond Giske trakk seg i begynnelsen av 2018.

Flere andre stortingsrepresentanter får også nye arbeidsoppgaver. Torstein Tvedt Solberg blir ny fraksjonsleder for utdannings- og forskningsfraksjonen. Martin Henriksen fortsetter etter eget ønske som medlem av samme fraksjon.

Elise Bjørnebekk-Waagen går fra helse- og omsorgsfraksjonen til arbeids- og sosialfraksjonen. Ruth Grung går fra næringsfraksjonen til energi- og miljøfraksjonen.

Eigil Knutsen går fra arbeids- og sosialfraksjonen til finansfraksjonen. Hege Haukeland Liadal, som er under politietterforskning for å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget, går fra energi- og miljøfraksjonen til helse- og omsorgsfraksjonen. Åsunn Lyngedal går fra finansfraksjonen til næringsfraksjonen.

– Skiftene er basert på representantenes ønsker og kompetanse. Med dette bygger vi opp et sterkt lag i stortingsgruppen, og jeg ønsker alle lykke til med nye oppgaver, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i pressemeldingen.