Politikk

Oslo vil kreve sparkesykkelgebyr, men ikke umiddelbart

Oslo kommune starter å taue inn feilparkerte elsparkesykler. Selskapene vil måtte betale i gebyr for å få dem tilbake, men hvor mye er enda ikke bestemt.

Elsparkesykler har vært gjenstand for heftig diskusjon den siste tiden. Ørn E. Borgen / NTB scanpix

 • NTB-Alexander Vestrum

Inntil videre får leverandørene tilbake sparkesyklene uten å måtte betale for det, men de kan risikere regning i posten når Bymiljøetaten i Oslo vet hva kostnaden for inntauingen blir, får Dagsavisen opplyst.

Dette er en oppdatering etter at avisen først skrev at leverandører inntil videre ikke ville måtte betale for å få tilbake inntauede sykler, etter at Dagbladet i helgen skrev at kommunen ville kreve et gebyr for inntauingen.

Sykkelmøte i departementet

Torsdag skal samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) møte representanter for Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Drammen for å snakke om elsparkesykler.

– Elsparkesykler gir et positivt tilskudd til mobilitet i byene, og de er kommet for å bli. Samtidig viser erfaringene fra den siste tiden betydelige utfordringer for både sikkerheten og fremkommeligheten for andre trafikantgrupper, uttalte Hareide tidligere i uken.

– Behov for strengere regulering

– Både et stort antall personskader og ulemper og risiko for sårbare grupper, gjør at vi har et behov for strengere regulering, fortsatte Hareide.

Fredag har han invitert aktørene som driver med utleie av elsparkesykler til møte. Samferdselsministeren understreker at han ser frem til en god dialog for sammen å finne gode løsninger.

I forrige uke ble det kjent at Oslo-politiet vil ta opp problemet med elsparkesyklene i hovedstadens gater på neste politirådsmøte, der politiet og kommuneledelsen er til stede.

Vil ha nattestopp

Politirådsmøtet kommer i stand etter at Oslo legevakt har gått ut og bedt om at elsparkesyklene i byen må sperres for bruk på natten.

Mer enn halvparten av dem som skader seg på elsparkesykkel i hovedstaden, gjør det mellom klokken 22 og 07, opplyste skadelegevakten til NTB. I juli ble tolv personer alvorlig skadet i elsparkesykkel-ulykker i Oslo – ti av dem var påvirket av alkohol.

 1. Les også

  Samferdselsministeren kaller inn til sparkesykkelmøte

 2. Les også

  Hendene i været, sparkesykkelcowboyer! | Joacim Lund

 3. Les også

  Kraftig økning av skader med elsparkesykkel i juli

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Elsparkesykler
 2. Samferdsel
 3. Oslo kommune

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Sparkesykkel-selskap vil ha med bransjen på opprydning

 2. POLITIKK

  Oslo kommune samler inn elsparkesykler – sender regningen til selskapene

 3. NORGE

  Hareide utelukker ikke nye retningslinjer for elsparkesykler før høsten

 4. OSLOBY

  40 prosent av dem som skader seg er ruspåvirket – nå mener politiet at noe må gjøres

 5. NORGE

  Regjeringen: Ingen regulering i år. Oslo tar saken i egne hender: Vil nattestenge elsparkesykler

 6. OSLOBY

  Politiet etterlyste at noe må gjøres med Oslos 10.000 sparkesykler. Bymiljøetaten: – En god start vil være at politiet engasjerte seg mer.