Politikk

Demonstrerte mot egen regjering

Sentrale SV-ere benyttet onsdag morgen til å demonstrere mot den rødgrønne regjeringens enstemmige vedtak om å sende norske jagerfly til Afghanistan.

Olav Gunnar Ballo var blant en håndfull stortingsrepresentanter fra SV som deltok i Fredsinitiativets demonstrasjon på Løvebakken onsdag morgen, i forkant av utenriksministerens og forsvarsministerens redegjørelse i Stortinget senere på dagen.

— Dette er et veldig viktig folkelig engasjement og et viktig korrektiv for å forme utenrikspolitikken på en god måte. Hvis vi ikke lar oss påvirke av strømninger i befolkningen, så kan vi også som parti komme galt av sted, sier Ballo til NTB.

Ballo skulle opprinnelig holdt en appell på demonstrasjonen, hvis hovedparole var «Nei til angrepsfly til Afghanistan», men trakk seg.

— Jeg synes det på dette tidspunktet er riktig å avvente den redegjørelsen vi vil få seinere i dag. Jeg vil lytte til den, men også delta i den debatten som skal være i salen i neste uke, og bruke det forumet, sier Ballo, som samtidig understreker at han støttet demonstrasjonen.

— Jeg er her som deltaker. Jeg har lyttet på de appellene som har vært, og jeg merker at det engasjerer meg sterkt. Jeg skal bruke den påvirkningskraften jeg har inne i salen i forhold til den utenrikspolitikken som skal føres, sier Ballo.

Les også

Tre eller fire F 16-fly til Afghanistan

Heidi Sørensen (t.h.) og Inga Marte Thorkildsen fra SV deltok, fra litt tilbaketrukket posisjon i dag.

Les mer om

  1. Politikk