Ap-topper brøt koronaregler i Bodø – samlet seg på hotellrom

Etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti i Bodø fredag samlet Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre seg til nachspiel. I strid med lokale koronaregler.

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag.

– Jeg beklager veldig at jeg var til stede, sier Skjæran til NRK.

Fredagens feiring på en suite på hotellet Scandic Havet brøt med de strenge koronatiltakene som ble innført i Bodø samme dag.

Reglene innebar at det ikke var tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem gjester til stede samtidig.

I tillegg til nestleder Skjæran var leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen,en av dem som var til stede. Også tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok.

Politiet har opprettet sak

Mandag ettermiddag bekrefter Nordland politidistrikt overfor VG at de har opprettet sak.

Riksadvokatens retningslinjer tilsier i utgangspunktet bøter på 20.000 kroner til arrangør, og 10.000 til hver deltaker.

– Deltakerne etterforskes for brudd på de lokale forskriftene for smittevernhåndtering, sier påtaleleder Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt.

Ap-lederen reagerer

– Det er helt på sin plass og riktig at de kommer med en skikkelig beklagelse i dag, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød, også hun fra Arbeiderpartiet.

Heller ikke Ap-leder Jonas Gahr Støre er imponert over nestlederens handlinger.

– Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

– Vi har gjort en feil

Til NTB utdyper fylkessekretær Ljunggren i en epost:

– Etter første dag på årsmøtet var vi som organiserte møtet, og bodde på hotellet, samlet på en suite med god plass. Vi var deler av kvelden til sammen åtte personer inkludert undertegnede, som bodde på rommet. Vi burde gjort en egen vurdering knyttet til å møtes etter middagen på grunn av den nye avstandsregelen på to meter. Vi har gjort en feil. Dette beklager vi på det sterkeste.

Han legger til at de som var til stede hadde kjøpt øl og vin til eget bruk, og at selve årsmøtet ble avviklet som digitalt arrangement. Det skal aldri ha vært mer enn ti personer til stede i salen.