Politikk

Norsk Industri: Flere SMS-er burde vært skrevet annerledes

Norsk Industri mener det er naturlig at de har tett kontakt med myndighetene, men erkjenner at flere SMS-er burde ha vært skrevet annerledes.

 • NTB

Aftenposten skrev i forrige uke om den tette dialogen mellom departementet og Norsk Industri før regjeringen i juni ga utenlandske arbeidstakere fritak fra ti dagers karantene i høst.

Ifølge avisa advarte både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om at endringen i karanteneregelverket ville føre til stor risiko for importsmitte.

I en pressemelding skriver organisasjonen at det har vært tett kontakt, og at på grunn av høyt tempo og at folk i regjeringsapparatet var opptatt i interne møter hele dagen, måtte deler av vanlig korrespondanse skje per sms.

– Dette ble vi enige om. Norsk Industri er klar over at sms er offentlige og tilgjengelige, og har ikke noe å skjule i saken. Vi erkjenner imidlertid at flere sms burde vært skrevet annerledes. Vi tar til etterretning at dette i seg selv har vært gjenstand for mye unødig oppmerksomhet, skriver de i pressemeldingen.

Opposisjonen har vært kritiske til den svært tette SMS-dialogen mellom statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet og Knut Sunde, som er direktør i bransje- og industripolitisk avdeling i Norsk Industri.

 1. Les også

  SMS-er, høyt politisk spill og faglige råd som ble vraket. Slik åpnet regjeringen grensene for viruset.

Les mer om

 1. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio koronaviruset: (fronthenvisning)

 2. OSLO
  Publisert:

  Da SMS-en tikket inn, skjønte han at Norge var over i en ny fase

 3. OSLO
  Publisert:

  Butikkene blør – frykter nedstengningen blir permanent for mange butikkeiere

 4. NORGE
  Publisert:

  Direktestudio: Koronaviruset

 5. NORGE
  Publisert:

  Høie avviser Oslos krav om flere vaksiner

 6. NORGE
  Publisert:

  Strengere innreiseregler. Sverige stenger for nordmenn. Nye tiltak i flere kommuner.