Politikk

Blant sine egne

Strålende sol, stort publikum og felleskirkelig nattverd. Dagfinn Høybråten kunne ikke fått en bedre avslutning på sin første valgkamphelg.

  • >anders Martinsen (foto)
  • Lars Nehru Sand<br

På de femti første meterne ned bakken til Sarons Dal ble Dagfinn Høybråten stoppet av fire gamle venner. Alle skulle hilse, snakke, si takk for sist og ha sin bit av Høybråten. — Hei hva heter, du? spør en liten gutt. - Jeg heter Dagfinn, hva heter du? - Mats, eh . . . jeg må få autografen din, har du en penn? Det var gått ti minutter av Høybråtens visitt i Sarons Dal.

Kirkeledere.

I Sarons Dal har det vært sommerstevne i en uke. Høybråten er invitert som sosialminister og personlig venn av pastor Aril Edvardsen. Edvardsen ønsker statsråden hjertelig velkommen til Sarons Dal. - Jeg regner deg som en venn, sa pastoren. - Å være tilbake i Sarons Dal er som å komme hjem, svarte Høybråten. I tillegg til å holde en appell, skal statsråden være med på en felleskirkelig nattverdsgudstjeneste. - Før vi går inn, tar vi en bønn, sier møteleder Leif Gunnar Skifttun. Dagfinn Høybråten står i samme rom som sognepresten, lokale prester, en evangelist, frikirkeledere og en biskop. Sammen ber de for den kommende nattverdsgudstjenesten og den viktige samfunnsinnsatsen. En kort, samlende stillhet blir ødelagt av to svarte takvifter. "Go tell it on the mountain", synges i hallen nederst i dalen. Den store felleskirkelige gudstjenesten kan begynne.

"Tour de Friends".

Dagfinn Høybråten benytter timene i Sarons Dal til å snakke med folk. I stekende solskinn går han fra campingbord til campingbord. Han har dressjakken på skuldrene og en kortermet sommerskjorte. På tre dager har Høybråten snakket for 6000 mennesker på kristne sommerstevner i Fredrikstad, Bergen og Kvinesdal.- Dette har vært en stor inspirasjon for meg. Jeg har møtt mye godvilje og fått mange støtteerklæringer, sier Høybråten. Han innrømmer det kan komme godt med i en krevende valgkamp til høsten.Hvorfor er dine møter med kristne ledere og omgang i kristne miljøer så myteomspunnet?- Jeg føler ikke den er det. Jeg legger ikke skjul på at jeg har kontakt med kristne ledere. Det er viktig for Kr.F. samtidig er det viktig å understreke at vi ikke har monopol på kristne velgere, sier han.Akkurat det er veldig tydelig, for Kr.F. kan gjøre et historisk dårlig valg i Vest Agder, hvis Fædrelandsvennens junimåling for fylket slår til.Høybråten understreker at han ikke bare skal på kristne stevner. - Jeg skal på tomatfestival på Finnøy og matfestival i Stavanger, for eksempel.

Høybråten og røyken.

Dagfinn Høybråten kan også en vits om seg selv: - Valget av statsminister i Norge til høsten blir avgjort på samme måte som da de valgte pave. Hvis det kommer hvit røyk fra Stortinget, blir det Bondevik. Sort røyk, så blir det Stoltenberg. Og hvis det ikke kommer noe røyk, så blir det Dagfinn Høybråten.Det kom ingen røyk opp av Sarons Dal-hallen i går kveld.

Les også

  1. Offensive ord

  2. Hagen: - Mente alt jeg sa

Søndag var Dagfinn Høybråten til stede under det felleskirkelige arrangementet i Sarons Dal. Verdensevangelist Aril Edvardsen er god venn av Høybråten og hadde invitert Kr.F.-politikeren. Foto: Anders Martinsen

Les mer om

  1. Politikk