Politikk

Arendalsuka: Dette er onsdagens mest spennende debatter og arrangementer

Onsdagens tilbud til snakkeklassen i Arendal er overveldende. Avdelingsleder for økonomi og politikk, Veslemøy Østrem, anbefaler deg å bruke dagen til å lære, la deg provosere og spe på med en dose nytelse.

På dag tre av Arendalsuka er det omstilling, teknologi og miljø som går som en rød tråd gjennom programmet. Veslemøy Østrem, avdelingsleder for politikk og økonomi, er på sin tredje Arendalsuke, og guider deg gjennom debattjungelens 118 arrangementer.
  • Veslemøy Hedvig Østrem
    Veslemøy Hedvig Østrem

Kl 10.45–12.15: Løsningene, ikke bare problemene. «Mot nullutslipp til lands, til vanns og i luften.»

Det er mange i Arendal som belyser problemer. Når Norge skal omstilles, er det enkelte ganger vel så viktig å lytte til de som har klart å skape endring, eller som er i gang med å finne en vei videre med nye teknologiske løsninger. Formiddagsarrangementet til Zero og Klimapartnere varer en stund, og du kan plukke fra en rikholdig meny av løsniner fra næringslivsaktører som står midt i det grønne skiftet og som gjør noe med det.

Spørsmålet er hvordan Norge halverer utslippene fra transportsektoren fram mot 2030, og fortsetter videre mot nullutslipp i 2050.

Stedet er Grid i Arendal. Vi er ikke kjent med om arrangementet streames.

Kl. 12: Hvordan ville sesong 3 av Skam ha blitt hvis ungdomspartilederne fikk skrive manus?

Ingen kan forholde seg likegyldig til Skam, tv-serien som har gått som en farsott gjennom landet i hele vår. Mens alle venter spent på sesong 3, har Aftenpostens Si ;D-redaksjon tatt skjeen i egen hånd: De har bedt fire ungdomspartiledere om å skrive manus til hver sin scene i Skam - sesong tre. På Mediebåten kl 12 blir manusene fremført og diskutert. De som har forsøkt seg som manusforfattere er Mani Husseini, leder i AUF, Kristian Tonning Riise, leder i Unge Høyre, Ida Lindtveit, leder i KrFU og Andrea Sjøvoll, leder i Sosialistisk Ungdom.

Denne seansen blir sendt på ap.no.

  • Si ;D arrangerte en debatt om de skamløse minoritetsjentene i går. Den kan du se i opptak her.
Hvis ungdomspartilederne fikk skrive manus til neste sesong av Skam.... Hvordan ville det sett ut? Det får du vite på Mediebåten kl 12 onsdag.

Kl 15.30: Hva er galt med internasjonal idrett? En debatt om korrupsjon og ukultur.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland deltar i debatt om internasjonal idrett onsdag.

Har du også en litt flau smak i munnen når du ser på OL i Rio? Skandalene har stått i kø før arragementet. Korrupsjon, doping, maktelite og eldre menn med privilegier står ganske langt unna idrettens opprinnelige verdier. Norges idrettsforbund er medarranglr når det inviteres til en av de første sportsdebattene som har vært på hovedscenen i løpet av Arendalsukas første fem år.

Idrettsminister Linda Hofstad Helleland møter blant annet Karen Espelund, styremedlem UEFA og Bjørge Stensbøl, tidligere toppidrettssjef til debatt.

Debatten sendes live på Arendalsukas hjemmeside.

Kl 18: Godlyd for øret. Music For A While

Kulturarrangementene er ikke i flertall i Arendal, men onsdag er det et aldri så lite høydepunkt å få med seg i Bakgården kl 18.

Kulturorganisasjonene er på plass i Arendal i år, med testing av musikkbinger og utstillinger i tillegg til gode og konstruktive debatter.

Men onsdag er det også tid for godlyd i Bakgården. Der inviterer ensemblet Music for a While til en velfortjent pause fra de mange store ord. Med musikere som Tora Augestad, Mathias Eick, Stian Carstensen og Pål Hausken på scenen, vil jeg tro det er duket for sjangeroverskridelser med det melodiske, melankolske og improvisernde i sentrum.

Det streames ikke fra konserten.

Kl 19: Deeyah Kahn om radikalisering. Debatt og film.

Fersk Peer Gynt-prisvinner Deeyah Kahn er invitert til Fafo-båten MS Sjøkurs. Spørsmålene er store og viktige: Hvorfor blir noen jihadister? Hva driver dem? Og hvordan er det mulig å forebygge?

Emmy-vinnende filmskaper, musiker og samfunnsdebattant Deeyah Kahn presenterer filmen «Jihad: A story of the others». Dokumentaren er basert på et over to år langt opphold med ledende figurer i den britiske jihad-bevegelsen. Etter filmen blir det debatt.

Det er ikke kjent om det stremes fra debatten.

Dette er Aftenpostens debatter onsdag:

Kl 12: Skam - sesong 3, ungdomspartiledernes manus. På Mediebåten.

Kl 14.30: Aftenposten Juniors journalister intervjuer Siv Jensen på Torget.

Kl 15.30: Harald Stanghelle i samtale med Frps partileder Siv Jensen. Aftenpostens Juniorjournalister oppsummerer. På Mediebåten.

Kl 18.30: Harald Stanghelle i samtale med Aps partileder Jonas Gahr Støre. Aftenpostens Juniorjournalister oppsummerer. På Mediebåten.

  • Alle debattene sendes direkte på ap.no.

Norsk politikk

Nyhetsbrev En gang i uken gir vår politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim deg sitt perspektiv på det viktigste som har skjedd i maktens korridorer.

Les mer om

  1. Arendalsuka
  2. Arendalsuka