Politikk

Frp til Malmö for å sjekke islamisering

Frp-formann Siv Jensen trakk i helgen frem Malmø som et skrekkeksempel på dårlig integrering.

En delegasjon fra Fremskrittspartiet skal reise til Malmö for å sette seg inn i forholdene i innvandrerbydelen Rosengård. Frp-formann Siv Jensen har trukket fram bydelen som et eksempel på hva feilslått integrering kan føre til.

I en tale til Frps landsstyre lørdag advarte Jensen sterkt mot det hun kalte snik-islamisering av det norske samfunnet. Hun viste til en rapport fra den svenske forsvarshøyskolen der bydelen Rosengård beskrives som «helvetes forgård», et sted der ytterliggående islamske grupper nærmest får herje fritt.

Rapporten er bestilt av den svenske regjering, og demokratiminister Nyamko Sabuni er ifølge avisen Sydsvenskan overrasket og skremt over de radikale gruppenes omfattende virksomhet.

Religionsprofessor Mattias Gardell ved Universitetet i Uppsala er av en helt annen oppfatning. Han betegner rapporten som useriøs, og sier til Dagbladet at den blir latterliggjort i svenske forskningsmiljøer.

Frp har kontakt med lokale myndigheter i Malmö for å finne et tidspunkt for besøket, som vil omfatte en redegjørelse om forholdene i bydelen og en rundtur for å se miljøet med egne øyne.

Les også

  1. Jensen: - Trist med anklager fra Foss

  2. Advarer mot muslimske ghettoer i Oslo

Les mer om

  1. Politikk