Politikk

Frp-politiker misliker hets, tar ikke gjenvalg til Stortinget

Etter 15 år på Stortinget vil Fremskrittspartiets Kari Kjønaas Kjos (Frp) trekke seg fra politikken. En av grunnene er hets i sosiale medier.

Kari Kjønaas Kjos trekker seg fra Stortinget etter å representert Frp i 15 år. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Kjos har sittet på Stortinget siden 2005, og nå trekker 58-åringen seg fra politikken, skriver Dagbladet. Hun vil dermed ikke ta gjenvalg i neste års stortingsvalg. Kjos sitter i dag innvalgt fra Akershus og er medlem av justiskomiteen på Stortinget.

Hun oppgir ingen grunn til at hun trekker seg, men sier til avisen at hun misliker debattutviklingen i sosiale medier og at det skal bli godt å bli kvitt hetsen i de betente sakene.

– Vi vet nå hvor ekstremt ødeleggende det er å bli mobbet som barn. Jeg har truffet så mange mennesker som forteller at hele livet ble lagt i grus fordi de ble trakassert i barndommen. Likevel sitter voksne folk på nettet og driver med sjikane, trusler og mobbing av verste sort. Så synes vi likevel at det er uforståelig at vi ikke får bukt med mobbingen av barn, sier Kjos, som sier at hun selv blant annet har blitt beskyldt for jødehat.

– Hetsen tærer på arbeidsgleden og sliter meg ut. Samfunnet har blitt mye tøffere på de 15 åra jeg har vært heltidspolitiker, sier Kjos.

Siv Jensen kommenterer saken med at Kjos hele tiden har stått på for enkeltmennesker og gjort seg respektert på Stortinget som den lille manns forsvarer.

Les mer om

 1. Kari Kjønaas Kjos
 2. Siv Jensen

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Frp-politikeren orker ikke flere meldinger som ber henne «brenne i helvete». Hun er ikke alene.

 2. POLITIKK

  Frykter at trakassering skremmer kvinner bort fra politikken

 3. FORELDRELIV

  Dette gjør du hvis barnet ditt mobber – syv konkrete tips

 4. POLITIKK

  Vurderte å trekke seg som talsperson etter å ha blitt kalt «en mørk flekk»

 5. KOMMENTAR

  Han forbanner mørket. Og takker for seg.

 6. POLITIKK

  Aps Jette Christensen bestemte seg for å si nei til gjenvalg for to år siden