Politikk

Statsministerens høyre hånd går til First House

Statsminister Erna Solberg i følge med sin daværende statssekretær Sigbjørn Aanes.

«I tre måneder har jeg vurdert ulike og spennende muligheter, men ikke overraskende har mye tydet på at jeg er egnet som konsulent», skriver tidligere statssekretær Sigbjørn Aanes.

  • Nina Selbo Torset
    Nina Selbo Torset
    Journalist

Aanes har levd tett på Erna Solberg gjennom hele hennes tid som statsminister. I november i fjor meldte han sin avgang «av hensyn til familien».

Nå melder den tidligere statssekretæren at han har sikret seg ny jobb etter tre måneder på utsiden av arbeidslivet.

«Det har vært mange spennende muligheter og det har vært flere steder jeg fint kunne jobbet. Likevel ble det First House til slutt», skriver Aanes på Facebook.

Han blir partner og seniorrådgiver for kommunikasjonsselskapet, ifølge Dagens Næringsliv, som skriver at Aanes signerte kontrakten fredag.

  • Les også: De siste årene har rundt 15 tidligere toppolitikere gått til PR-bransjen
Sigbjørn Aanes

«Jeg kjenner mange som er skeptiske til kommunikasjonsbyråer. Det er det ingen grunn til. Jeg tror det er viktig for næringslivet og organisasjoner å kunne kjøpe konsulenttjenester inne kommunikasjon slik man gjør på så mange andre områder», skriver han.

Aanes har vært en av statsministerens nærmeste rådgivere siden 2010. Før han ble statssekretær ved SMK, var han kommunikasjonssjef i Høyre. Han kom til Høyre fra jobben som informasjonssjef i Oljeindustriens landsforening.

Den tidligere statssekretæren skriver på Facebook at han gleder seg til å jobbe igjen, men at han først må «gjennom litt karantene».

Det er Regjeringens karanteneutvalg som bestemmer hvor lenge Aanes må vente før han kan begynne i sin nye jobb. Han har ennå ikke søkt, skriver DN.

På spørsmål fra avisen om hvilke kunder han vil ha, svarer Aanes:

– Jeg har god erfaring med å jobbe med toppledere i politikken. Så strategisk omdømme, posisjonering og manøvrering i samfunnet egner jeg meg godt til. Jeg er en ærlig og direkte type. Det er vel få som har jobbet med flere kriser enn jeg.

Les mer om

  1. Politikk
  2. First House
  3. Erna Solberg