Politikk

Abid Raja mistet moren i påsken. Nå ber han innvandrere vaksinere seg og droppe reiser.

Kulturminister Abid Rajas mor døde av korona i påsken, og han fulgte gravferden digitalt. Han ber innvandrere si ja til vaksine og unngå utenlandsreiser.

Kulturminister Abid Raja (V) sier til VG at han mistet moren sin i Pakistan i påsken. Hun døde av covid-19, og Raja måtte følge gravferden digitalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

  • NTB

– Vi fikk den sjokkerende og sorgtunge beskjeden om morgenen, og hun ble begravet samme dag. Jeg fulgte gravferdsseremoni digitalt, sier Raja til VG.

Hans 78 år gamle mor døde i Pakistan, hvor man blir begravet snarest mulig etter at vedkommende har dødd.

– Nå må jeg vente til koronaen tar slutt før jeg kan få besøkt min mors grav for å legge ned blomster og for å ta ordentlig farvel, sier han, og benytter samtidig anledningen til å be alle innvandrere om å unngå å reise tilbake til slekt og venner i utlandet:

– Vær så vennlig ikke å gjøre det frem til du er vaksinert og frem til det er anbefalt, sier han.

Han sier at han er kjent med at mange innvandrere takker nei når de blir tilbudt vaksine. Det er mange årsaker til at de sier nei, og ingen av dem holder, påpeker Raja.

– Jeg vil oppfordre alle nordmenn med og uten innvandrerbakgrunn om å la seg vaksinere. De bør gjøre det for seg selv, men de bør også gjøre det for Oslo og hele Norge. Slik at vi igjen kan leve normale liv og gi en klem når vi møter vennene våre, sier han.

Les mer om

  1. Abid Raja